Mercat de fitxatges

Nexus Energía, Amazon, Eatable Adventures i més: ball de contractacions de directives

Direccions generals i vicepresidències destaquen en els fitxatges de la setmana, que es concentren en empreses tecnològiques i d'innovació

4 min
Amazon a El Prat de Llobregat, Barcelona

BarcelonaEls fitxatges de directius més destacats d'aquesta setmana són la majoria de dones, que concentren des de direccions generals i vicepresidències fins a responsabilitats en recursos humans. Un fet ben extraordinari, tenint en compte que les últimes dades disponibles de la consultora Grant Thornton xifren en un 36% els llocs directius ocupats per dones a Espanya. Alhora, predominen les direccions de vendes i comercials en els canvis més destacats dels últims set dies.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Beatriz Toribio, nova directora general adjunta de Masteos a Espanya

Masteos, una proptech especialitzada en la inversió de lloguer de la modalitat clau en mà, ha nomenat Beatriz Toribio nova directora general adjunta de la companyia a Espanya. La immobiliària, que s'ha establert recentment a Espanya i ja té oficines a Barcelona, València i Madrid, va ser creada el 2019 a França, i en només tres anys ha aixecat 55 milions d'euros. Tot i que Toribio és periodista i va començar treballant en diversos mitjans de comunicació com a redactora de política, a partir del 2013 es va especialitzar en real estate i actualment és una professional reconeguda al sector immobiliari. Entre el 2019 i el 2021, va ser directora general de l'Associació de Propietaris d'Habitatge de Lloguer (ASVAL). Prèviament, i durant més de sis anys, va ocupar diversos càrrecs de responsabilitat a Fotocasa.

Nexus Energia fitxa Miguel Fandiño com a nou director comercial

La catalana Nexus, novena comercialitzadora d'energia elèctrica i gas natural a escala espanyola, ha fitxat el físic i enginyer industrial Miguel Fandiño com a nou director comercial. Fandiño, que també té un títol de comercial avançat per Esade, acumula més de deu anys d'experiència en el sector energètic: va començar el 2011 al departament de relacions institucionals d'Endesa; entre el 2013 i el 2017 va exercir com a consultor energètic per a diverses companyies de renom com Repsol, Saica o les Forces Elèctriques d'Andorra; entre el 2017 i el 2022 va estar a l'empresa Enertika, on va tenir diversos càrrecs de responsabilitat, començant com a director de producte i enginyeria, després va ser director comercial i, finalment, director gerent, fins que va marxar a Nexus.

Alberto Vázquez, nou director de vendes a Nissan Iberia

L'enginyer Alberto Vázquez, ha estat nomenat nou director de vendes de Nissan Iberia per als mercats d'Espanya i Portugal, dins l'equip liderat per Bruno Mattucci, actual conseller director general de Nissan Iberia. Vázquez substituirà en el càrrec Manuel Burdiel, que després de set anys a l'empresa ha decidit emprendre nous reptes professionals. Aquest canvi organitzatiu serà efectiu l'1 d'octubre. Fa 20 anys que Vázquez treballa a Nissan, on ha tingut càrrecs de responsabilitat a les àrees de postvenda, vendes, desenvolupament de xarxa i màrqueting, fins que el 2017 va ser nomenat global network development strategy manager i es va traslladar a la seu corporativa de la marca a Yokohama, al Japó. Prèviament havia exercit com a consultor a Accenture.

Amazon fitxa Sergio Gutiérrez com a responsable de vendes d'Amazon Connect per al sud d'Europa

La multinacional Amazon Web Services (AWS), divisió de serveis al núvol de la tecnològica nord-americana Amazon, ha fitxat l'espanyol Sergio Gutiérrez com a nou responsable de vendes d'Amazon Connect per al sud d'Europa. Gutiérrez, graduat en humanitats i comerç internacional, compta amb una àmplia experiència en empreses com Caja Madrid, HP i IBM, entre d'altres, on va desenvolupar diversos càrrecs de responsabilitat.

Maria Segarra s'incorpora com a responsable de selecció de riscos i reassegurança a Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden, empresa del Grup NN que ofereix solucions de protecció, estalvi i inversió amb més de 850.000 clients a Espanya, ha nomenat la catalana Maria Segarra com a responsable del departament de sinistres, selecció de riscos i reassegurança. Segarra és llicenciada en economia per la Universitat Pompeu Fabra i compta amb diversos màsters d'especialització i cursos en entitats destacades com l'escola de negocis de la Universitat de Sidney i la de la Universitat de Ciutat del Cap. Ha exercit càrrecs d'alta responsabilitat com a directora d'operacions, cap de projectes, directora d'associacions estratègiques i consultoria per a companyies com Medtep, KRY, NOBA o Elma.

Patricia Fernández, nova vicepresidenta corporativa i responsable de l'oficina a Barcelona d'Eatable Adventures

La companyia Eatable Adventures, una de les tres acceleradores de tecnologia alimentària més importants del món, ha decidit ampliar el seu equip directiu i obrir una nova oficina a Barcelona per donar resposta a la seva expansió al mercat agroalimentari nacional i internacional. Amb motiu d'aquesta expansió, Eatable Adventures ha designat Patricia Fernández de Arroyabe com a vicepresidenta corporativa i responsable de la seu barcelonina. Fernández de Arroyabe, que exercirà les noves funcions des de la nova oficina de Barcelona, és experta en la cadena de valor del sector agroalimentari i especialista en foodservice i delivery. Amb més de 25 anys d'experiència al sector, abans d'incorporar-se a l'equip de l'acceleradora va ocupar llocs de responsabilitat a Alimentaria Exhibitions, Comess Group, ITW i AECOC. És, a més, directora del màster en innovació, emprenedoria i gestió gastronòmica del BCH i membre del consell de l'European Foodservice Summit.

Beatriz Manrique, nova directora de recursos humans per al sud d'Europa a CHEP

CHEP, l'empresa de solucions per a la cadena de subministrament, ha nomenat Beatriz Manrique com a directora de recursos humans per a la regió del sud d'Europa, que cobreix França, Grècia, Itàlia, Portugal, Espanya i el Marroc, amb efectivitat des de l'1 de setembre. Manrique acumula més de 25 anys d'experiència en recursos humans, en què ha treballat per a empreses internacionals reconegudes com Philips, The Walt Disney Company, Boston Scientific, LVMH i Roche. Més recentment, va ser directora global de recursos humans de Vista, on va liderar un equip de 40 professionals.

stats