Aeroport

Divendres de cancel·lacions al Prat per la vaga de controladors francesos

Ja hi ha 17 vols anul·lats a l'aeroport de Barcelona i preocupen els retards

C.S
1 min
Un home mira el panell d'informació dels vols a l'aeroport del Prat.

BarcelonaLa vaga de controladors aeris a França, que ha començat aquest divendres a les sis del matí i s'allargarà fins la mateixa hora de dissabte, deixa un inici de jornada complicat als aeroports europeus, i el Prat és un dels més afectats. D'entrada, a les vuit del matí ja hi ha 17 vols cancel·lats a l'aeroport de Barcelona amb origen o destí a França, o que creuen l'espai aeri francès.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'Aeroport del Prat serà ben segur dels que més patirà aquesta aturada, ja que tots els vols que surten de Barcelona cap a alguna ciutat europea han de passar per l'espai aeri francès. Enaire, el gestor de la navegació aèria a Espanya, ha activat un pla especial per intentar minimitzar l'impacte de la vaga habilitant rutes alternatives. Així doncs, vols de Barcelona o Palma, per exemple, podran optar per sobrevolar l'espai aeri d'Argel.

Alhora, com a mesura preventiva, les aerolínies han cancel·lat centenars de vols a tot Europa, han avisat els clients i n'han reubicat tants com els ha estat possible, segons fonts de diferents companyies. Amb tot, el que preocupa a les aerolínies són els retards que s'aniran produint al llarg de la jornada, ja que aquests no es poden controlar preventivament.

stats