Biotecnologia

Aposta d'Asabys en el camp de les malalties autoimmunes

El fons català entra al capital d'Orikine Bio, un 'spin-off' del centre de regulació genòmica, en una operació de 5,5 M€

2 min
L'equip d'Orikine Bio

BarcelonaSabadell Asabys i el fons francès AdBio han subscrit una ronda de finançament de 5,5 milions d'euros a Orikine Bio, spin-off del centre de regulació genòmica de Barcelona. Orikine Bio és una companyia que ha desenvolupat una plataforma per a teràpies basades en les citoquines, un tipus de proteïnes, amb la finalitat de tractar malalties autoimmunes i inflamatòries.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Orikine Bio va néixer el 2022 com un spin-off del centre de regulació genòmica de Barcelona, cofundada pels doctors Luis Serrano, Ariadna Montero, Javier Delgado i Alejo Chorny, amb el suport i finançament d'AdBio Partners. Ara Sabadell Asabys, a través del seu segon fons d'inversió, s'ha unit a la firma de capital risc francesa per finançar aquesta companyia, segons ha explicat a l'ARA Sylvain Sachot, soci d'Asabys Partners.

Darrere la companyia, explica Sachot, hi ha més de 20 anys d'investigació sobre el paper de les citoquines en la resposta a les malalties autoimmunes. Segons aquest soci d'Asabys, Orikine Bio ha desenvolupat "una plataforma que permet dissenyar citoquines molt concretes", que permeten tractar "diversos tipus de malalties autoimmunes, inflamatòries i fins i tot oncològiques, entre d'altres". Aquesta és la segona operació en la qual participa el segon fons posat en marxa per Asabys, de 200 milions d'euros.

El finançament captat per Orikine Bio ha de permetre a la companyia avançar durant els dos o tres pròxims anys fins a arribar a la fase preclínica dels seus medicaments, moment en què caldrà captar nous recursos en una nova ronda de finançament, segons avança Sachot.

Computació i bioquímica

Fins ara, Orikine Bio ha aconseguit "resultats bastant bons i positius en el seu software", indica el doctor Javier Delgado. La doctora Ariadna Montero afirma que han desenvolupat "molècules molt interessants per a la funció terapèutica". "Aquest finançament no només valida el potencial del nostre enfocament, sinó que també ens proveeix dels recursos necessaris per avançar cap al seu desenvolupament", indica Alejo Chorny, cofundador i conseller delegat d'Orikine Bio.

De moment, la companyia està avaluant la primera sèrie de candidats que entraran en fase preclínica amb aquest finançament aconseguit de la mà de Sabadell Asabys i AdBio. Orikine Bio és el cinquè spin-off que surt del centre de regulació genòmica de Barcelona. Orikine Bio sorgeix de la combinació del desenvolupament d'eines computacionals amb dècades d'investigació en bioquímica.

stats