Biotecnologia

Asabys inverteix en la francesa Gradient en la lluita contra la hipertensió pulmonar

El fons català lidera una ronda de 14 M€ per fer assajos en humans d'un catèter d'ultrasons

2 min
Clara Campàs i Josep Lluís Sanfeliu són els impulsors d’Asabys.

BarcelonaSabadell Asabys ha liderat una ronda d'inversió sèrie A de 14 milions d'euros de la companyia francesa Gradient Denervation Technologies, en la qual també han participat el fons Thuja Capital i l'inversor fundador de la companyia, Sofinnova Partners. Els diners es destinaran als assajos en humans d'un nou catèter per ultrasons que ha de servir per lluitar contra la hipertensió pulmonar, segons ha explicat a l'ARA Sylvain Sachot, soci d'Asabys Partners. Aquesta és la tercera operació en què Asabys inverteix a través del seu segon fons, de 200 milions d'euros, constituït a finals de l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La tecnologia de Gradient es basa en un model innovador dissenyat pels doctors Swaminadhan Gnanashanmugam i Jeffrey Feinstein dins del programa de biodisseny de la Universitat de Stanford, als Estats Units. Aquesta tecnologia té com a objectiu tractar els pacients amb hipertensió pulmonar derivada de malalties cardíaques. Fins a un 50% dels pacients amb insuficiència cardíaca pateixen la hipertensió pulmonar i, fins ara, no hi ha teràpies aprovades. El dispositiu en què treballa Gradiant consisteix en un catèter d'ultrasons per a l'ús en les artèries pulmonars per a la desnervació, és a dir, l'ablació dels nervis pulmonars.

És traca d'un tractament innovador i aquesta ronda d'inversió servirà per fer la primera avaluació i assaig amb humans, amb 25 pacients a Europa, per passar l'any 2024 a fer les primeres proves als Estats Units i després aconseguir l'autorització de les autoritats reguladores estatunidenques, segons ha explicat Sachot.

Únic tractament disponible

Gradient va néixer el 2020 amb finançament de Sofinnova MD Start, l'acceleradora de tecnologia mèdica de Sofinnova. El conseller delegat de Gradient, Martin Grasse, ha destacat "la gran experiència i coneixement" que poden aportar els nous socis, Asabys Partners i Thuja Capital. Alhora, Grasse destaca que els nous socis poden ser molt rellevants per ajudar a traslladar aquesta tecnologia als pacients.

Sylvain Sachot, per la seva banda, destaca que la tecnologia que està desenvolupant Gradient "té el potencial de convertir-se en l'únic tractament disponible per als pacients amb insuficiència cardíaca i pressions pulmonars elevades".

stats