Economia 02/04/2021

Els afectats per ERTO podran pagar la declaració d’Hisenda en sis mesos

La podran fraccionar de juliol a desembre i sense interessos

1 min
Les oficines de Treball de la Generalitat comparteixen espai amb el SEPE.

Els afectats per un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) podran fraccionar en sis mesos i sense interessos el pagament de la declaració de renda en cas que els surti positiva. Segons ha avançat el diari El País, el ministeri d'Hisenda aprovarà en els pròxims dies el canvi normatiu per fer-ho possible a través d'una ordre ministerial, ja que fins ara només es permet fer el pagament en dos terminis (un 60% s'abona quan es presenta i l'altre 40% al novembre). Aquests afectats tindran de termini per pagar de forma prorratejada aquest impost des del 20 de juliol fins al 20 de desembre.

L' executiu central ha pres aquesta decisió davant de l'augment de persones afectades per ERTO que aquest any estaran obligades a presentar la declaració de renda per tenir durant el 2020 dos pagadors: l'empresa per la qual treballen i el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE). L' actual llei eximeix presentar la declaració quan els rendiments pel treball són inferiors als 22.000 euros anuals si procedeixen d'un sol pagador; ara bé, si n'hi ha més d'un, com és el cas dels afectats per ERTO, aquesta xifra baixa fins als 14.000 euros si s'han ingressat més de 1.500 euros per part d'un segon o altres pagadors. Una situació que, segons l'Agència Tributària, farà que aquest any hi hagi 327.000 nous declarants.

A més, molts d'ells es poden trobar amb la sorpresa que els tocarà pagar, perquè quan el SEPE ingressa els ERTO ho fa sense aplicar cap tipus de retenció i, per tant, paga el sou en brut. A partir de dimecres vinent, quan comença la campanya de declaració de renda, Hisenda reclamarà aquests impostos no pagats.

stats