Economia 07/09/2016

Alstom ampliarà la plantilla de Santa Perpètua més del previst si guanya el concurs de l'AVE

La planta ja es troba al 100% de capacitat. El fabricant de trens incrementa un 50% les comandes, fins als 700 milions

Dani Sánchez Ugart
2 min
La fàbrica d'Alstom a Santa Perpètua.

MadridLa fàbrica d'Alstom a Santa Perpètua de Mogoda es troba ja al 100% de capacitat, segons ha explicat aquest dimecres el president de la filial espanyola de la companyia fabricant de trens francesa, Antonio Moreno. Per això, l'empresa ja té en marxa la contractació dels 100 empleats que va anunciar fa uns mesos, la primera després de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que va arribar a amenaçar la supervivència de la planta.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La filial espanyola de la companyia francesa ha viscut un molt bon any pel que fa a comandes, amb 700 milions d'euros, un 50% més que l'any anterior, entre les diverses divisions. La fabricació de trens ha concentrat la major part d'aquestes comandes, mentre que la resta ha anat a parar a sistemes de seguretat i altres solucions per a la indústria ferroviària.

L'empresa està pendent de l'adjudicació d'un contracte de trens AVE de Renfe, per al qual va presentar la seva candidatura a finals de juliol. Moreno ha assegurat que no saben quan s'adjudicarà, i ha precisat que Renfe té un any per fer-ho. Si se l'enduen, ha afirmat, caldrà incrementar la plantilla de Santa Perpètua, que actualment voreja el mig miler de persones, encara més de les 100 persones anunciades, tot i que Moreno no ha precisat en quantes persones més.

El directiu ha explicat que el 90% dels trens que es fabriquen a Santa Perpètua estan destinats a l'exportació, i ha explicat que això s'explica en part per un bloqueig en els processos de compra de trens a Espanya. L'últim gran contracte rebut ha sigut el del metro de Lima, valorat en 200 milions, tot i que ja comptabilitza per als comptes del 2016, que la companyia tanca d'abril a abril.

stats