Economia 17/06/2019

Freixenet es ven la marca de xampany Henri Abelé al productor Nicolas Feuillatte

Un dels productors més antics de França compra el celler del grup cavista a la regió de Reims

Ara
1 min
Una imatge de les caves Freixenet a Sant Sadurní d'Anoia, que tenen un celler amb capacitat per 32 milions de litres.

BarcelonaFreixenet ha signat aquest dilluns la venda de la marca de xampany Henri Abelé a Nicolas Feuillatte, un dels productors més antics d'aquesta beguda a França. Es tracta d'unes terres a la regió de Reims i el celler era propietat de Freixenet des del 1985, a través de la seva filial francesa Yvon Mau. Les parts han acordat no oferir cap detall financer de l'operació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Henri Abelé genera cada any un volum de 300.000 ampolles de xampany francès i és el tercer celler més antic de la zona vitivinícola de Reims, ja que es va crear el 1757. La companyia concentra l'activitat comercial principalment al mercat francès i ven diferents gammes d'aquest producte, des del clàssic brut fins als prestigiosos 'cuvées'.

Nicolas Feuillatte és la unió més antiga de productors de xampany i està formada per 82 cooperatives que controlen més de 5.000 vinyes de la regió francesa de la Xampanya. Segons ha explicat el grup en un comunicat, la seva intenció és garantir l'activitat d'Henri Abelé "mantenint el seu patrimoni cultural".

El grup alemany Henkell va comprar l'any passat Freixenet per 220 milions d'euros i, des d'aleshores, la companyia ha pres diverses decisions estratègiques per canviar de rumb, com ara traslladar la producció de dos dels seus vins a Alemanya o vendre sis dels seus cellers al grup Ferrer. A més, la cavista també va començar a vendre 'prosecco' a Espanya.

stats