Economia 17/03/2018

Henkell aconsegueix la majoria de Freixenet per 220 milions

La compra de poc més de la meitat de la companyia cavista podria signar-se aquest divendres

Ara
2 min
Freixenet és el grup que va rebre més subvencions, més de 3,5 milions d'euros

BarcelonaEl grup alemany Henkell ha tancat un acord per adquirir el 50,7% de Freixenet, amb la qual cosa aconseguirà la majoria de control de la cavista catalana, segons han confirmat a l'ARA fonts de la companyia. L'acord es va segellar a última hora d'aquest divendres, després de tot un dia tancant els serrells, i està pendent del vistiplau de l'autoritat europea de la competència.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia alemanya, filial vitivinícola de la companyia Dr. Oetker, va arribar a un pacte per comprar les participacions de les famílies Hevia-Ferrer i tres dels accionistes de la branca familiar Bonet-Ferrer.

No obstant, el fins ara primer accionista de Freixenet i president d'honor, José Ferrer Sala, continuarà com a accionista de la companyia, amb un 42% del capital. També hi continuarà l'actual president de Freixenet, de la Fira i de la Cambra d'Espanya, José Luis Bonet.

Freixenet ha comunicat aquest dissabte que Henkell "ha signat un acord per adquirir el 50,67% de les accions de Freixenet SA, i també un ampli acord de cooperació internacional amb Josep Ferrer Sala i Josep Lluís Bonet Ferrer, les dues parts de la família que conserven la resta de les accions".

Amb tot, en l'acord s'ha pactat també la possibilitat que Henkell compri en un futur les accions d'aquests dos membres de la família Ferrer que es queden a l'accionariat de Freixenet, a un preu ja pactat.

Josep Lluís Bonet, president de Freixenet, ha indicat que "en Henkell hem trobat un soci amb una forta visió de futur que ajudarà a enfortir Freixenet i ens ajudarà a mantenir la nostra identitat i tradició, amb una presència internacional molt més forta en el futur".

Els 220 milions que pagarà Henkell signifiquen que la totalitat de Freixenet val poc més de 440 milions d'euros, una xifra inferior a la que es va plantejar al començament de l'operació, quan Freixenet es valorava en més de 500 milions.

En el futur, el canvi del control comportarà també una remodelació del consell d'administració de Freixenet, en el qual es preveu que la companyia alemanya tingui la majoria, amb tres representants, mentre que els membres de la família Bonet que s'hi quedin en tindran dos.

stats