La Fundació per la Indústria diu ara que no ha licitat per la gestió del macrocentre de FP

El nou president, que va confirmar a l'ARA que ja s'havien presentat al concurs, assegura tres dies més tard que l'entitat no hi està interessada

2 min
El macrocentre de FP d’Automoció va costar 13 milions d’euros.

La Fundació per la Indústria assegurava dijous passat en una conversa amb l'ARA que surt publicada aquest dilluns que havia presentat candidatura per gestionar el macrocentre de Formació Professional d'Automoció de Martorell, concurs que va obrir fa un parell de setmanes el Servei Català d'Ocupació, que és d'on penja l'equipament.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Va ser el mateix president, Miquel Ribé, qui no només confirmava fins a dues vegades la candidatura, sinó que concretava textualment que "ja s'havia presentat". A més, responia amb un "correcte" a la pregunta de si el centre de FP encaixava amb la tasca que fa l'organisme que presideix, tot i no estar centrat en l'automoció. En aquest sentit, va explicar que la seva fundació organitzava tota mena de jornades que s'estenien a tots els sectors. El mateix Ribé, que s'acaba d'estrenar en el càrrec, afegia que desconeixia els detalls de la candidatura perquè, matisava, l'havia dut a terme l’anterior president.

Però aquest dilluns la mateixa fundació s'ha desdit de la informació i ha assegurat tot el contrari del que deia fa tres dies: que no s'ha postulat com a candidata a gestionar el centre i que no té intenció de fer-ho.

En mans d'Eurecat

L'altra empresa que estudia presentar la candidatura és Eurecat, un centre de transferència tecnològica. La idea inicial era anar de bracet amb el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC), però el mateix clúster reconeix que no veu clara aquesta opció perquè la licitació “relega el sector de l’automoció a un segon pla”, segons explica el president Josep Maria Vall. Tot i així, des d'Eurecat s'insisteix que és important buscar una fórmula per comptar amb la col·laboració del sector. "El que hem de veure és en quin format", explicava el director general corporatiu i d’operacions d’Eurecat, Xavier López.

El centre de FP d'automoció de Martorell es va inaugurar fa més de sis anys i està pràcticament buit des d'aquell moment. L'equipament, amb capacitat per a 15.000 alumnes a l'any, va ser inaugurat per l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, el març del 2015 i va costar 17,6 milions d'euros.

El SOC ja va licitar el centre el 2019 i, tot fer dues pròrrogues, va quedar desert. La licitació actual s'acaba el 4 de novembre.

stats