Economia 10/12/2020

Els fundadors de Privalia obtenen 10 M€ per a la seva constructora

Xavier Grau Del Cerro
2 min
Els fundadors de Privalia obtenen 10 M€ per a la seva constructora

Els fundadors de la plataforma de venda d’estocs per internet Privalia, Lucas Carné i José Manuel Villanueva, han posat en marxa un nou negoci, la constructora 011h. L’objectiu és liderar la industrialització i digitalització del sector. La companyia neix amb 10 milions d’euros després de tancar una primera ronda de finançament, segons han informat fonts de la companyia.

A Carné i Villanueva s’hi han sumat Josep Barberà, Àlex Valls i José Ojeda, professionals que han passat per empreses com Mango, Social Point, Exoticca o Lyst, i també s’ha unit a l’empresa Juan Velayos, que va ser conseller delegat de Renta Corporación i més tard de Neinor Homes, i que s’incorporarà al consell d’administració de 011h. Aquesta constructora ja compta amb una plantilla d’una vintena de professionals, amb perfils digitals, de disseny i especialistes en la cadena de subministrament, fabricació i construcció.

La companyia engega amb 10 milions, 2 dels quals els han aportat els fundadors, i els 8 restants s’han obtingut en una ronda seed (llavor) de finançament en què han participat fons europeus de venture capital especialitzats en el sector com ara Foundamental i A/O Proptech, així com el fundador d’Index Ventures, Giuseppe Zocco, entre altres inversors. Lucas Carné va manifestar que aquests inversors són innovadors, socialment responsables i comparteixen la visió del negoci de 011h.

Fabricar pisos

La companyia neix amb l’ambició de transformar el sector. José Manuel Villanueva apunta que “l’èxit serà aconseguir una transformació radical de la construcció” amb un model “més industrial, col·laboratiu, eficient, transparent, sostenible i tecnològic”. L’empresa vol dissenyar i crear els components dels edificis en fàbriques per millorar la productivitat. Aquests elements fabricats s’enviaran a l’obra per al seu acoblament.

Aquest sistema constructiu industrialitzat ha de permetre, segons Villanueva, construir pisos de qualitat a preus més assequibles. Juan Velayos considera que el model és un salt endavant perquè “la construcció és l’única activitat industrial que no ha millorat la productivitat en els últims 30 anys”.

stats