Economia 28/05/2014

Futurista i sense volant: així és el primer cotxe que es condueix sol fabricat per Google

El gegant informàtic encarrega un centenar de prototips i els vol estrenar a Califòrnia "en un parell d'anys"

Efe
2 min

Mountain VIewGoogle ha presentat aquest dimarts el seu primer model de cotxe sense conductor. Fins ara, el gegant tecnològic havia insta·lat sensors en cotxes d'altres marques per fer que es conduïssin sols, però el model que han presentat avui és 100% Google: dissenyat per la pròpia empresa i sense elements com el volant o els pedals de fre i accelerador. I les persones que han estat convidades a provar-lo, com es veu en un vídeo difós per la companyia, es mostren entusiasmades.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fins ara els vehicles sense conductor que feia servir Google tenien el mateix aspecte que els cotxes que circulen actualment per les carreteres i permetien als passatgers reprendre el control si això era necessari –havíem vist Toyota Prius, per exemple–.

No obstant això , el model presentat avui en una entrada al bloc oficial de la companyia ha estat dissenyat per Google amb l'única finalitat que es condueixi sol i no permet en cap cas el maneig convencional.

"(Els vehicles autònoms) no tindran volant, ni accelerador, ni pedal del fre. Perquè no els necessitaran? El nostre programari i els sensors s'encarregaran de tota la feina", ha indicat el director del projecte de vehicle autònom de Google, Chris Urmson.

El prototip presentat per Google és elèctric , disposa únicament de dos seients , és petit i molt compacte i té una aparença futurista. "Els vehicles seran molt bàsics- volem aprendre d'ells i adaptar-nos tan ràpid com sigui possible - però et portaran on vulguis anar prement simplement un botó", ha apuntat Urmson.

Dibuix del prototip de Google

Aquest botó d'arrencada, amb un altre per fer una parada d'emergència, són els únics punts d'interacció física del passatger amb el cotxe, que controlarà a partir d'una aplicació per a mòbil en la qual l'usuari seleccionarà la destinació final.

Google, que assegura que ha prioritzat sobretot la seguretat en el disseny d'aquests models, planeja construir un centenar de prototips que començaran a provar aquest mateix estiu i, " si tot va bé", la idea de la companyia és dur a terme un programa pilot a Califòrnia en "un parell d'anys".

Des de fa aproximadament un any, altres vehicles de Google que es condueixen sols però accepten que un humà pugui prendre el control sobre ells en cas d'emergència –els Lexus RX450h equipats amb sensors– han estat circulant pels carrers de Mountain View (Califòrnia) , on el gegant tecnològic té la seu.

En tots els quilòmetres que aquests vehicles han recorregut fins ara sempre hi ha hagut un conductor humà assegut davant del volant, a punt per poder prendre el volant de l'automòbil si alguna cosa va malament.

Segons Google, els seus cotxes sense conductor no han registrat cap accident mentre el vehicle s'ha conduït automàticament.

stats