Economia 11/05/2022

Garamendi titlla de "postureig" el 'no' de Calviño a la foto on era l'única dona

El president de la CEOE sosté que a l'acte hi havia "moltes dones"

ARA
2 min
El president de la CEOE, Antonio Garamendi, en un acte.

MADRID"Postureig". Així és com ha definit el president de la patronal CEOE, Antonio Garamendi, el gest d'aquest dimarts de la vicepresidenta primera i ministra d'Economia, Nadia Calviño, que ha rebutjat fer-se una fotografia amb els organitzadors de l'esdeveniment Madrid Leaders Forum perquè era l'única dona. Calviño ja havia avisat al mes de febrer que no tornaria a posar-se davant les càmeres ni a "participar en cap debat" en el qual no hi hagués més representació femenina. Per a la patronal, però, la decisió de la ministra –que ha omplert les xarxes socials– és pur simbolisme.

La vicepresidenta del govern espanyol, Nadia Calviño, rebutja fotografiar-se amb els organitzadors del Madrid Leaders Forum.

"Jo vaig estar [a l'acte] i hi havia moltes dones", ha dit Garamendi just abans d'entrar a un esmorzar informatiu organitzat per Nova Economia aquest dimecres. "El que val de veritat és que la igualtat estigui present a les empreses, no a les fotos", ha reiterat el president de la CEOE, que ha aprofitat l'avinentesa per deixar clar que la patronal "defensa la igualtat entre homes i dones" i treballa perquè sigui una realitat, i ha afegit que el 65% de l'equip de la CEOE són dones.

El cert, però, és que els planells d'actes com el d'aquest dimarts a Madrid –organitzat per la patronal madrilenya CEIM– solen tenir molta més presència d'homes. En el cas del Madrid Leaders Forum, del total de ponents i moderadors confirmats que van participar en l'acte 19 eren homes i la resta, és a dir, 9 persones, eren dones, entre elles la vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, com a representants institucionals. A totes dues les acompanyaven noms com Fuencisla Clemares, country manager de Google Espanya i Portugal, o Clara Arpa, presidenta de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial ONU.

L'últim gran acte econòmic que va aglutinar centenars d'empresaris, així com personalitats del món polític, tampoc va esquivar aquesta bretxa. Va ser la reunió del Cercle d'Economia de Barcelona. Sense anar més lluny, a la foto de família hi havia 12 homes i 2 dones, totes dues representants públiques: la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, i la flamant delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay Rosell. A més a més, d'entre la llista de noms de ponents, moderadors i conferenciants difosos a la nota de premsa de presentació de les jornades, s'hi aglutinaven 35 homes per 14 dones.

stats