Economia 24/05/2019

GBfoods compra Continental Foods

El fabricant de Gallina Blanca tanca l'acord amb el fons CVC, que va adquirir la companyia belga el 2013

Ara
1 min
La innovació a GBfoods: una aliada estratègica

BarcelonaLa companyia d'alimentació catalana GBfoods ha tancat un acord per comprar el grup europeu Continental Foods, adquirit el 2013 per un fons de CVC i que factura 400 milions d'euros anuals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

GBfoods ha anunciat aquest divendres que ha signat l'acord amb CVC, després que el 2 de maig va informar que obria "negociacions finals exclusives" per tancar l'operació, que s'ha fet després de consultar els diferents comitès d'empresa de Continental Foods, d'acord amb la legislació de cada país.

GBfoods comprarà el 100% de Continental Foods, que inclou marques com Liebig, Royco, D&L, Erasco i Blå Band, així com els seus cinc centres de producció a Puurs (Bèlgica), Le Pontet i Lievin (França), i Lübeck i Katenkirchen (Alemanya). La transacció està condicionada a l'aprovació de l'autoritat de la competència francesa.

El conseller delegat de GBfoods, Ignasi Ricou, ha destacat que "l'adquisició és una fita estratègica en la història de GBfoods", i ha indicat que les dues empreses juntes crearan una plataforma de negocis "significativament més robusta i diversificada, totalment centrada en el desenvolupament de sòlides marques locals".

Continental Foods es va constituir el 1933 com una divisió de la societat Campbell Soup Company i va ser adquirida per CVC Fund V el 2013. Amb una facturació d'uns 400 milions d'euros i més de mil treballadors, l'empresa treballa en cinc mercats europeus clau: Bèlgica (on també hi ha la seu central), França, Alemanya, Suècia i Finlàndia.

Per la seva banda, GBfoods és una empresa alimentària amb presència en més de 50 països a Europa, l'Àfrica i el Pròxim Orient, amb una plantilla de més de 2.000 col·laboradors i que factura al voltant de 800 milions d'euros.

stats