La Generalitat torna a reclamar al govern de Sánchez la gestió dels fons europeus

El departament d'Economia assegura que des de les comunitats autònomes es podrien impulsar projectes més transversals

1 min
La fàbrica de Seat a Martorell.

El conseller d'Economia, Jaume Giró, ja va ho va reclamar al juny i aquest dimecres ha sigut la directora general d'Anàlisi i Prospectiva Econòmica, també del departament d'Economia, Marta Curto, qui ha insistit que siguin les comunitats autònomes les que gestionin els fons europeus en un debat dins la Barcelona New Economy Week sobre com tornar a reindustrialitzar Catalunya. "La gestió dels fons des de les comunitats autònomes permetria aplicar projectes més transversals i no per sectors", tal com planteja l'executiu espanyol a través dels Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica, coneguts com a PERTE, ha explicat Curto. "Els projectes es decideixen de forma centralitzada i les comunitats autònomes hi poden aportar poc", ha insistit.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Curto ha recordat que la Generalitat va presentar 27 projectes estratègics valorats en 41.000 euros per optar als fons europeus, part dels quals estan pensats per al sector industrial català, un sector que té un pes del 25% dins l'àmbit estatal.

Per aquest motiu Curto creu que, tot i que els fons europeus són una oportunitat per a la indústria catalana, seran "menys transformadors del que ens agradaria".

stats