Organitzacions empresarials
Economia 26/04/2022

La geopolítica marcarà la reunió anual del Cercle d'Economia

Feijóo serà una de les cares noves d'una trobada amb àmplia presència de líders empresarials

ARA
1 min
Javier Faus, president del Cercle d'Economia, durant la reunió de l'any passat.

BarcelonaLa geopolítica serà el fil conductor de la reunió anual del Cercle d'Economia, que aquest any se celebra a Barcelona per segona vegada consecutiva, però una mica abans del que sol fer-ho: del 4 al 6 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Com és habitual, la inauguració de les jornades anirà a càrrec del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la clausura la farà el president espanyol, Pedro Sánchez. També hi participaran el conseller d'Economia, Jaume Giró, i els ministres d'Economia, Nadia Calviño, i Exteriors, José Manuel Albares. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també repetirà. Entre els noms que debuten hi ha el d'Alberto Núñez Feijóo, president del PP.

Un dels temes clau seran els preus de l'energia, motiu pel qual hi haurà una taula en què participaran José Bogas (conseller delegat d'Endesa), Josu Jon Imaz (Repsol) i Antoni Llardén (Enagás).

A banda dels líders de grans empreses com Marc Murtra (Indra), José María Álvarez-Pallete (Telefónica), Ignacio Goirigolzarri (CaixaBank), Tobías Martínez (Cellnex) o el líder de la patronal Antonio Garamendi (CEOE), també hi haurà representants de start-ups com Oscar Pierre (Glovo), Enric Asunción (Wallbox) o Elisenda Bou (Vilnyx).

També destaca una taula rodona titulada El moment de Barcelona per parlar "d'aquells projectes socials, econòmics i esportius que poden impulsar la capital catalana", com "per exemple el projecte d'ampliació de l'aeroport del Prat", segons ha explicat el Cercle d'Economia en una nota. En aquesta taula rodona hi haurà Alejandro Blanco (president del Comitè Olímpic Espanyol), Damià Calvet (Port de Barcelona) i Grant Dalton (organitzador de la Copa Amèrica 2024). La moderarà Jaume Collboni, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona.

stats