Economia 14/12/2014

El govern central debat una quitança del deute autonòmic

Segons 'La Vanguardia', el ministre Montoro obre la porta a allargar els terminis dels pagaments pendents i a condonar-ne una part

Ara
1 min

BarcelonaEl govern de Mariano Rajoy ha obert la porta a una possible quitança del deute que tenen les comunitats autònomes amb l'Estat. Segons publica aquest diumenge 'La Vanguardia', la Comissió Delegada d'Assumptes Econòmics es va reunir dijous per abordar la situació. Actualment, la perspectiva és complicada: les comunitats deuen a l'Estat més de 80.000 milions d'euros i a l'executiu central assumeixen que una part és incobrable, sempre segons aquest diari.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les propostes del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, passarien per una reestructuració d'aquest deute, amb canvis en el calendari de venciments i rebaixes en el volum, tot i que el pla concret encara s'ha de precisar.

Aquesta possibilitat relaxaria la tresoreria de la Generalitat, ja que Catalunya és la comunitat que deu 32.600 milions a l'Estat i és la primera comunitat en termes absoluts. El País Valencià en deu 20.000 i és la que té més deute si es pondera el seu PIB. Andalusia completa aquest podi amb 15.000 milions d'euros de deute amb l'Estat.

stats