FISCALITAT
Economia 22/10/2019

El Govern destina 16 M€ extres a la fibra òptica

El pressupost es destinarà a l’empresa pública Infraestructures.cat, que té la licitació de les obres per estendre els 382 quilòmetres nous de cable

P.c.
2 min
L’ampliació de pressupost permetrà estendre 382 quilòmetres de cable de fibra òptica.

BarcelonaLa Generalitat aprovarà avui, segons ha pogut saber l’ARA, una ampliació de pressupost de 16,5 milions d’euros per al departament de Polítiques Digitals per aconseguir que totes les capitals de comarca catalanes tinguin fibra òptica. La concessió d’aquest pressupost és excepcional si es té en compte que l’agost passat el conseller d’Economia, Pere Aragonès, va ordenar retallar la despesa dels departaments i de les empreses públiques catalanes per quadrar els comptes d’aquest any i no generar més dèficit del permès.

Els 16,5 milions d’euros es destinaran a l’empresa pública Infraestructures.cat, que té la licitació de les obres per estendre els 382 quilòmetres nous de cable de fibra òptica. Amb aquestes obres, s’aconseguirà que 6,4 milions d’habitants -el 84% de la població de Catalunya- tinguin accés a aquest tipus de connexió. La Generalitat s’ha fixat com a objectiu que totes les capitals de comarca estiguin connectades amb fibra òptica l’any que ve. Tal com ha explicat en diverses ocasions el conseller a càrrec del departament, Jordi Puigneró, el fet d’ampliar l’abast de la fibra òptica permetrà crear tota una estructura per impulsar ciutats intel·ligents i, alhora, que el territori estigui preparat per a la implantació del 5G.

La clau, en definitiva, és aconseguir que el nivell i qualitat de la connectivitat s’estengui també per totes les poblacions catalanes i evitar així que el potencial tecnològic es concentri només a Barcelona.

386 polígons connectats

“Aquestes obres tindran impacte a les capitals de comarca, i, també, als municipis que hi ha al seu pas”, concreta el departament de Polítiques Digitals. A més, amb aquestes obres el Govern preveu també connectar 43 polígons industrials més i arribar ja als 386.

stats