EMPRESES
Economia 14/03/2011

El Govern i tres entitats creen una societat per finançar empreses innovadores

L'aportació en les empreses es concretarà en inversions en forma de capital d'arrencada durant un termini d'entre tres i sis anys i per un import per projecte d'entre 100.000 i 500.000 euros

Efe
1 min

BarcelonaL'Institut Català de Finances (ICF), a través de la seva filial IFEM, el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicacions i Bancsabadell Inversió Desenvolupament, del grup Banc Sabadell, han creat una societat d'inversió per finançar empreses innovadores de base tecnològica, Societat d'Inversió dels Enginyers S.L.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquestes empreses estan en fase inicial de desenvolupament, amb especial èmfasi en àmbits com l'energia, el medi ambient, l'electrònica i les tecnologies de la informació o comunicació.

La societat neix amb un capital mínim de quatre milions d'euros, dels quals l'IFEM n'aporta el 49,9%.

A més dels altres tres promotors, també són socis Mútua d'Enginyers i l'Associació Centre Tecnològic de Catalunya i no es descarta l'entrada de nous socis.

L'aportació en les empreses es concretarà en inversions en forma de capital d'arrencada durant un termini d'acompanyament d'entre tres i sis anys i per un import per projecte d'entre 100.000 i 500.000 euros.

L'IFEM ja ha contribuït a la creació de diverses societats d'inversió, Finaves IV, fons creat per iniciativa de l'IESE destinat a la inversió en noves iniciatives empresarials; Fem-Ona Innovació, societat orientada a la inversió en projectes empresarials, sobretot a comarques, i Inveready First Capital, que inverteix en projectes de tecnologies de la comunicació.

stats