Economia 03/07/2015

El govern espanyol avisa que si guanya el 'no' al referèndum grec "tot serà molt més complicat"

En canvi, diu que un revés al govern d'Alexis Tsipras faria "més senzilla" l'entesa amb els creditors

Europa Press
1 min
El ministre d'Economia, Luis de Guindos. EFE

MadridEl ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha assegurat aquest divendres que si guanya el 'no' al referèndum convocat per aquest diumenge pel govern grec sobre les propostes dels creditors internacionals "tot serà molt més complicat".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A la roda de premsa posterior al consell de ministres, De Guindos ha subratllat que, però, si guanya el 'sí' "lògicament el procés de negociació entre l'executiu d'Alexis Tsipras i els creditors serà "molt més senzill, molt més fàcil i molt més viable".

El ministre ha indicat que la convocatòria del referèndum va ser "un gerro d'aigua freda" inesperat que s'ha convertit en un "sense sentit", ja que s'està consultant a la població grega unes mesures que ja han expirat.

Sobre l'exposició a Grècia, destaca que, més enllà dels préstecs concedits a aquell país, Espanya manté amb Grècia unes relacions bilaterals "importants, però no d'una intensitat elevada", donada la mida de l'economia grega. En aquest sentit, afegeix que els fluxos d'inversió directa són "molt reduïts, gairebé inexistents" en 2014, igual que l'exposició de la banca espanyola a la grega.

stats