Griffiths vol el muntatge de bateries a prop de Martorell

El president de Seat assegura que encara no s'ha decidit la ubicació de la nova fàbrica

ARA
2 min
La cadena de Cupra a la planta de Martorell

BarcelonaEl president de Seat, Wayne Griffiths, considera que el projecte de cotxe elèctric no és només de Seat sinó “de tot el país”, i que per a la planta de producció de bateries, a més de socis, es necessita el “suport autonòmic” perquè no és un projecte per a una autonomia concreta sinó per a tot Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista a El Periódico, Griffiths assegura que encara no s’ha decidit on se situarà la fàbrica de producció de bateries i diferencia entre el que és una fàbrica de producció de cel·les de bateries i una fàbrica d’assemblatge de bateries. Segons afirma, el que la marca catalana necessita tenir prop de la factoria de Martorell (Baix Llobregat) és la fàbrica d’assemblatge de les bateries.

“Aquesta fàbrica generarà feina i volem tenir-la a prop”, diu, alhora que insisteix que han de construir un cotxe elèctric a Martorell i perquè sigui competitiu l’empresa ha de disposar de tota la cadena de valor i tenir un preu d’entre 20.000 i 25.000 euros les versions més bàsiques.

La fàbrica de cel·les de bateries que el govern, Iberdrola i Volkswagen volen emplaçar a Espanya amb fons europeus ha estat al centre de la polèmica les últimes setmanes. La ministra Maroto va dir que seria “prop de Martorell” i es va donar per fet que això volia dir a Catalunya. Però aquesta setmana el líder de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, afirmava que creia que acabaria a l’Aragó.

Esperant el Cupra Born

Griffiths, que creu que Espanya necessita un millor pla d’ajudes per al cotxe elèctric, ha afirmat que d’aquí quatre setmanes presentaran el Cupra Born, el primer cotxe 100% elèctric de la segona marca de Seat.

El president de Seat també recorda que la companyia, que fa tests per detectar el covid-19 a tots els treballadors, es va oferir per vacunar la població pròxima a Martorell però que encara estan “esperant una resposta de la Generalitat”.

stats