Economia 09/03/2021

Grifols completa la compra de la nord-americana GigaGen per 67 milions

La companyia dels EUA investiga un tractament per al covid-19

2 min
Inversió de 400 M€ de Grifols per créixer al Canadà i als EUA

Grifols ha adquirit el 56% de la nord-americana GigaGen per 80 milions de dòlars, uns 67,36 milions d'euros al canvi actual. Amb aquesta operació, la companyia catalana assoleix el 100% de l'empresa nord-americana, que ja estava present en el seu capital des que l'any 2017 en va comprar el 44%. Així, Grifols tindrà el control total d'aquesta empresa dels Estats Units especialitzada en el descobriment i desenvolupament primerenc de medicaments bioterapèutics recombinants. Grifols pagarà la nova compra amb recursos propis, sense necessitat d'emetre deute.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

GigaGen ha rebut l'aprovació de l'autoritat sanitària nord-americana, l'FDA, per a la seva sol·licitud com a investigational new drug (IND) –llum verda per investigar un nou medicament– per a la seva immunoglobulina policlonal recombinant anti-SARS-CoV-2, segons ha informat Grifols a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). GIGA-2050 és el nom d'aquest fàrmac per al tractament del covid-19, que espera que pugui ser avaluada en un assaig en fase 1 als Estats Units la primavera del 2021. L'assaig, el primer en humans que avalua immunoglobulines hiperimmunes recombinants, té com a objectiu avaluar la seguretat i tolerabilitat d'una dosi de GIGA-2050 en fins a 18 pacients hospitalitzats diagnosticats de covid-19. GIGA-2050 inclou més de 12.000 anticossos contra el coronavirus obtinguts a partir de 16 pacients convalescents que han mostrat una excepcional resposta enfront de la malaltia.

Medicaments amb anticossos

La informació obtinguda d'aquest assaig s'utilitzarà, a més, per demostrar la seguretat de la plataforma tecnològica de GigaGen per fabricar immunoglobulines policlonals recombinants específiques enfront de malalties infeccioses perquè es puguin desenvolupar ràpidament per al tractament de patògens emergents.

El vicepresident d'innovació de Grifols, José Terencio, ha destacat en un comunicat que "els avenços que està fent GigaGen per impulsar una nova generació de medicaments amb anticossos, que inclou el desenvolupament de la primera immunoglobulina recombinant del món, permeten complementar la cartera de projectes d'innovació de Grifols, orientats al tractament de malalties més enllà de les teràpies derivades del plasma".

stats