Farmacèutiques
Economia 08/11/2022

Grifols guanya 188 M€ fins al setembre, un 30% menys

Les accions del grup es disparen un 5,90% a la borsa

P.S.A.
2 min
La seu central de Grifols a Barcelona en una imatge d’arxiu.

BarcelonaLa multinacional catalana d'hemoderivats Grifols va tancar el tercer trimestre d'aquest any amb un benefici net de 188 milions d'euros, la qual cosa suposa una caiguda del 30% respecte al mateix període del 2021, mentre que els seus ingressos van créixer un 18,8%, fins als 4.351 milions d'euros. La companyia, que ha fet públics aquest dimarts els seus resultats fins al setembre, ha atribuït la disminució del benefici a "l'augment de les despeses financeres relacionades amb l'adquisició de Biotest", la seva rival alemanya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'altra banda, la firma catalana destaca que l'ebitda (el resultat d'explotació) es va situar en 927 milions d'euros. En un comunicat, la companyia d'hemoderivats ha destacat que el volum de plasma obtingut creix un 25%. Si es compara amb el tancament del primer semestre d'aquest any, el benefici de Grifols ha pujat 44,4 milions d'euros, ja que fins al juny la companyia va guanyar 143,6 milions, una caiguda del 46,2% respecte al mateix període de l'any anterior.

Els ingressos de la divisió Biopharma, un dels seus principals actius, van augmentar fins als 1.265,2 milions d'euros, amb un creixement del 49,5%. Al juny Grifols va informar que el seu deute estava al voltant dels 9.000 milions, la qual cosa va provocar una caiguda del valor de l'acció. La multinacional ha assegurat que està centrada en "millorar el flux de caixa i el perfil de despeses, reduir el deute, capturar oportunitats comercials, desbloquejar el valor substancial de l'adquisició de Biotest i racionalitzar l'organització".

Revalorització

Els consellers delegats de Grifols, Víctor Grífols Deu i Raimon Grífols Roura, han destacat que aquests resultats "són una prova dels esforços de Grifols per impulsar el creixement i l'execució operativa, com demostra la significativa millora malgrat el difícil context macroeconòmic". "És el moment de capitalitzar les múltiples fortaleses de Grifols per complir amb els nostres compromisos", han subratllat els directius en el comunicat.

Després de publicar aquests resultats, la multinacional d'hemoderivats ha perdut un 5,01% a l'obertura de la borsa espanyola, però després han remuntat i han acabat la sessió amb una pujada del 5,9%, situant-se com el valor que més ha pujat de l'Íbex-35.

stats