Farmacèutiques
Economia 27/07/2023

Grifols ingressa més però manté els números vermells per l'ERO

La multinacional perd 56,2 milions el primer semestre però millora la previsió d'ingressos per al 2023

2 min
Seu de Grifols a Sant Cugat del Vallès.

BarcelonaGrifols, que al llarg de la seva història ha tingut poques vegades números vermells, ha anunciat avui de nou pèrdues en els seus resultats. Tot i que segueix augmentant ingressos, el compte de resultats es manté en negatiu: ha tancat el primer semestre amb un increment del 15% en vendes però unes pèrdues de 56 milions d'euros. Igual que al primer trimestre, el motiu és l'impacte del pla de reestructuració anunciat al febrer, de 140 milions d'euros, que preveu 2.300 acomiadaments, la gran majoria als EUA.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia arriba a l'equador del 2023 amb dos canvis importants a la cúpula els últims mesos i el mateix objectiu dels últims anys entre cella i cella: reduir un deute que puja ja a uns 9.200 milions d'euros, i que explica el pla de reestructuració. Els ingressos fins al juny han augmentat fins als 3.225 milions d'euros, un 13,1% més, impulsats sobretot per la divisió de biofarma, l'àmbit de negoci més sòlid de la multinacional catalana.

La companyia destaca l'augment en ingressos del 8,8% al segon trimestre, fins als 1.664 milions, impulsats pel creixement de les principals àrees de negoci: Biopharma, Diagnostic y Bio Supplies. I de fet, d'abril a juny, la companyia va obtenir un benefici de 52 milions d'euros. Durant els primers sis mesos, el subministrament de plasma també va créixer un 12%, mentre que el cost per litre de plasma es va reduir un 20% en comparació amb el màxim de juny de 2022. La companyia ha explicat que la reducció del cost de plasma és el resultat de l'aplicació del pla de millores operatives, que ja s'ha executat al 100%.

"Estem avançant significativament en la consecució de les nostres prioritats, cosa que ens permet millorar les nostres previsions per segona vegada aquest any", ha destacat el president de Grifols, Thomas Glanzmann, que també és conseller delegat des de principis de maig. En concret, la previsió d'ingressos per al 2023 augmenta fins al 10 o 12%, i la del marge Ebitda ajustat (resultat brut d'explotació), que millora al 24% enguany, fins als 1.450 milions d'euros. (amb Biotest).

stats