Un grup extremeny s'adjudica Artenius i IQA, del grup La Seda

L'adjudicació, no obstant, està subjecta a un acord entre l'extremenya Cristian Lay i La Seda sobre l'arrendament del terreny on s'ubica la planta del Prat

El jutjat mercantil número 1 de Barcelona, davant del qual es tramita el concurs de La Seda i de dotze filials més, ha adjudicat les unitats productives d'IQA, a la Canonja, i d'Artenius Espanya, al Prat de Llobregat, a l'empresa extremenya Cristian Lay.

No obstant, l'adjudicació està subjecte a un acord entre Cristian Lay i La Seda de Barcelona, que ha d'arribar abans del 4 de març, sobre l'arrendament del terreny en el qual s'ubica la planta del Prat de Llobregat, així com sobre la venda d'una turbina.

Si les dues parts no aconsegueixen un acord abans de la data assenyalada, l'adjudicació a Cristian Lay quedaria com a "no autoritzada", i Artenius Espanya i IQA es concedirien a un segon adjudicatari, segons ha informat avui La Seda.

El passat setembre, el consell d'administració de La Seda va presentar una sol·licitud d'autorització per a l'inici del procés de venda de les unitats productives d'IQA i Artenius Espanya.

La Seda va esgrimir raons d'"urgència i oportunitat" per dur a terme la venda d'aquestes unitats productives, per facilitar el compliment d'una eventual proposta de conveni de creditors en interès de tot el grup.

En les últimes setmanes, la jutge Yolanda Ríos ha adjudicat a l'empresa Màrqueting Mix 2011 la fàbrica de plàstic PET que La Seda té a Balaguer, i que era titularitat d'Artenius Green, una filial íntegrament participada per la química.