Economia 18/05/2015

El PIB creix al 3,5% durant el primer semestre, segons Luis de Guindos

El ministre d'Economia confia que la societat espanyola és "sensata" i valorarà l'estabilitat política a les properes eleccions

Europa Press
1 min
Luis De Guindos, ministre espanyol d'Economia, en roda de premsa a Brussel·les després de la reunió de l'Eurogrup. ARNAU CUESTA / EFE

MadridEl ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha dit aquest dilluns que l'economia espanyola està creixent a un ritme del 3,5% en el primer semestre i, a més, d'una forma més "equilibrada", amb menys dèficit, menys endeutament privat i una millora de la competitivitat exterior i de les exportacions.

Durant la seva intervenció als esmorzars informatius d'Europa Press, ha repassat que Espanya va créixer un 0,9% en taxa trimestral fins al març i ha afegit que tot apunta que el segon trimestre el PIB creixerà com a mínim al mateix ritme.

"Tots els indicadors avançats apunten a una acceleració de l'activitat", ha subratllat De Guindos, després d'afirmar que el creixement està sent més equilibrat perquè, a part de la demanda domèstica, també hi ha una aportació positiva del sector exterior.

Per a De Guindos, el principal risc per a l'economia espanyola és la "inestabilitat política" que podria produir-se després de les eleccions a Espanya, si bé ha defensat que la societat espanyola és "sensata i madura" i valorarà l'estabilitat política que, segons ha afegit, és la que ha permès superar el 2012, "el moment més delicat i complicat de l'economia espanyola".

stats