Economia 08/07/2015

De Guindos diu que "ningú vol un 'Grexit'" però avisa Tsipras que "el temps s'acaba"

El ministre espanyol admet que s'estan "considerant alternatives" en cas que no hi hagi acord

Joan Rusiñol
1 min
El ministre d'Economia, Luis de Guindos, dimecres a Brussel·les. EFE

MadridEl ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, ha recordat aquest dimecres que "ningú vol un 'Grexit'", en referència a una eventual sortida de Grècia de l'euro, però que la pilota està al terrat del govern d'Alexis Tsipras. En declaracions al Congrés dels Diputats, ha avisat el primer ministre grec que "el temps s'acaba" i marca diumenge que ve com a termini límit per a un acord. Perquè sigui viable una entesa 'in extremis', l'executiu de Mariano Rajoy subratlla que Atenes ha de presentar una "condicionalitat" que demostri que "s'ajusta a les regles" dels tractats de la moneda única.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De Guindos, candidat a presidir l'Eurogrup, ha assegurat que, malgrat la situació enterbolida actual, manté l'"optimisme". Ara bé, deixa clar que la decisió depèn de Tsipras, que és qui ha de demanar formalment un tercer rescat, una petició que d'anar acompanyada d'una llista de compromisos per assegurar que l'economia grega tornarà a créixer i que, per tant, podrà tornar els deutes. Ha avisat que si perdura el 'corralito' i els bancs grecs no poden tornar a operar aviat la recessió serà inevitable. ""Hem perdut sis mesos", s'ha lamentat i per això ha insistit en la urgència de trobar una sortida a l'atzucac actual que no vagi més enllà del cap de setmana.

Espera que els caps d'Estat i de govern podran"beneir" un acord diumenge a Brussel·les, després del previsible vist-i-plau de la reunió de l'Eurogrup de dissabte que ve, però també a admès que els socis comunitaris estan "considerant alternatives que no són les desitjables", en referència al temut 'Grexit'.

stats