ENTREVISTA
Economia 22/12/2021

Mike Blackman: "Hem tingut algunes cancel·lacions, però el saló ISE tira endavant"

2 min
Mike Blackman, en una imatge d'arxiu

Mike Blackman és el director general d’Integrated Systems Events (ISE), un gran saló audiovisual de dimensions lleugerament inferiors a les del Mobile World Congress i que es va estrenar a Barcelona el 2021 amb una edició molt discreta per culpa del covid. El 2022 havia de ser molt millor, però l’òmicron és una creixent amenaça. Respon per escrit a les preguntes de l’ARA.

Com de preocupant és l’augment de casos provocats per la variant òmicron de cara a la celebració de l’ISE, a principis del pròxim mes de febrer?

— Per descomptat que estem preocupats per la situació actual, causada per la variant òmicron. Tot i això, el panorama canvia constantment i les restriccions temporals que s’estan imposant tenen com a objectiu rebaixar el nombre de contagis. Actualment, Espanya ha dit que no tancarà les fronteres malgrat que estiguin considerant restriccions addicionals per al període nadalenc. D'acord amb les regulacions d’Espanya i les prediccions per a principis de febrer, creiem que podem tirar endavant amb els plans per celebrar l’ISE al febrer.

Han notat un alentiment en el nombre de reserves?

— Hi ha hagut un alentiment, i calculem que tindrem xifres d’assistència més baixes del normal. Però els organitzadors d’esdeveniments estan veient que la gent s'hi registra molt més tard i pren la decisió de si apuntar-s'hi o no quan falta poc per a l’esdeveniment. Creiem que les reserves augmentaran al gener.

Han tingut cancel·lacions?

— Sí, hem tingut un petit nombre de cancel·lacions d’empreses expositores, però avui encara tenim més de 700 expositors que estan compromesos a venir al saló. Per a qualsevol esdeveniment internacional, això és una gran xifra. Amb 700 expositors en sis zones i cinc pavellons de Fira Gran Via, serà una gran fira per visitar.

Vostè va dir al novembre que la trobada del 2022 seria aproximadament igual de gran que la del 2019, quan van reunir més de 81.000 assistents. Encara ho espera?

— Tot i que vaig dir això en el passat, no estic segur que ho digués al novembre. Però malgrat que ens agradaria que fos d’una altra manera, avui estem en un altre moment. El que puc dir és que tenim 700 expositors, serà un bon saló i tenim grans esperances perquè l’ISE creixi a la nostra nova casa de Barcelona els anys vinents.

Creuen que es podrà celebrar la fira com estava prevista?

— Si el govern espanyol de sobte diu que ens hem de confinar, no es pot fer un saló. Si els nostres més de 700 expositors diuen que no vindran, el saló no obrirà. Però els expositors diuen que volen venir. El govern espanyol no ens vol aturar. Hi haurà anuncis i hem d’anar veient què passa realment, però de moment tirem endavant.

stats