Economia 29/04/2019

L'Íbex-35 tanca en positiu per primer cop després d'unes eleccions generals

El selectiu espanyol ha reaccionat amb un tímid increment del 0,12% a la victòria del PSOE

Ara
1 min
Sessió a la Borsa de Madrid.

BarcelonaL'Íbex-35 ha tancat la sessió d'aquest dilluns, l'endemà de les eleccions generals, amb una lleugera pujada del 0,12%. Els inversors han reaccionat amb una relativa calma a la victòria del PSOE de Pedro Sánchez, que no obté la majoria absoluta però podria governar tot sol. Més de la meitat dels valors han acabat la jornada en positiu, amb increments notables dels bancs.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De fet, és la primera vegada que l'Íbex-35 tanca en positiu després d'unes eleccions generals, perquè els inversors acostumen a rebre amb incertesa els processos polítics. D'altra banda, la prima de risc també ha millorat i s'ha situat en els 100 punts.

A primera hora del matí, el selectiu s'havia estrenat amb una caiguda del 0,59%, cosa que ha portat als 9.450,1 punts cap a les nou del matí. L'Íbex-35 perdia la cota psicològica dels 9.500 punts en l'obertura, en una jornada en què a més continuen la presentació de resultats empresarials, entre els quals Bankia, que ha guanyat gairebé un 11% menys el primer trimestre.

Les principals borses europees arrencaven amb comportament pla en el cas de Londres, París i Frankfurt, alienes als comicis a Espanya. En els primers compassos de la sessió, Red Eléctrica liderava les pèrdues, amb una caiguda de l'1,1%, seguida d'Inditex (-0,9%), Iberdrola (-0,7%), Mapfre (-0,6%), Cellnex Telecom (-0,5%), Ferrovial (-0,5%) i Acciona (-0,4%), mentre que a l'altra banda se situaven IAG (+0,9%), Grifols (+0,6%), ArcelorMittal (+0,5%), el BBVA (+0,3%) i Bankia (+0,1%).

El preu del barril de petroli de qualitat Brent, el de referència a Europa, se situava aquest dilluns a un preu de 71 dòlars, mentre que el Texas, el de referència als Estats Units, es col·locava en els 62 dòlars. La cotització de l'euro respecte al dòlar es col·locava en 1,1162.

stats