FISCALITAT
Economia 05/12/2010

Catalans i balears paguen el doble d'IBI que els bascos i els gallecs

Els catalans paguen entre 251 i 261 euros de mitjana per persona per l'Impost de Béns Immobles. Els bascos en paguen 138

Efe
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Els ciutadans de Catalunya i les Illes Balears són els que paguen l'Impost de Béns Immobles (IBI) més car, entre 251 i 261 euros de mitjana per persona, una xifra que pot arribar a ser el doble del que paguen els qui viuen al País Basc, Navarra o Galícia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons l'Informe 'Panorama de la Fiscalitat Local 2010' que elabora el Consell General de Col·legis d'Economistes Assessors Fiscals (REAF), els gallecs paguen uns 124 euros de mitjana i els bascos i navarresos uns 138 euros per persona. Com Catalunya i Balears, també Madrid, amb 216 euros, i la Comunitat Valenciana, amb 227 euros, també estan per sobre la mitjana espanyola.

L'IBI és clau per al sistema fiscal local, ja que representa un 33% dels ingressos fiscals dels municipis. Una cinquena part de la recaptació per aquest impost a tot l'Estat prové de Catalunya, mentre que Madrid concentra un 15% i la Comunitat Valenciana un 12,7%. Les Balears recapten el 3,1% del total.

stats