Immobiliari

El passeig de Gràcia es consolida com el carrer comercial més car d'Espanya

El carrer barceloní escala fins la 17a posició al rànquing mundial, liderat per la Cinquena Avinguda de Nova York

2 min
Vista del Passeig de Gràcia

BarcelonaEl passeig de Gràcia de Barcelona repeteix per segon any consecutiu com el carrer comercial amb els preus de lloguer més alts d'Espanya, amb una renda de 3.000 euros per metre quadrat l'any, la qual cosa significa un augment del 9% respecte a l'any passat. Alhora, passa de la posició 18 a la 17 al rànquing mundial de carrers comercials més cars, segons un informe que elabora anualment la consultora immobiliària Cushman & Wakefield.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'informe Main streets across the world, que arriba a la seva edició número 33, analitza les rendes dels principals carrers comercials d'un total de 92 ciutats d'arreu del món. Després del passeig de Gràcia, el segon carrer comercial amb rendes més altes a Espanya és el carrer Serrano de Madrid, amb 2.940 euros per metre quadrat a l'any, la qual cosa representa també un augment del 9%, i se situa en la 33a posició del rànquing en l'àmbit europeu.

Segons l'estudi, ha estat l'impuls de grans firmes de luxe al carrer Serrano el que ha contribuït a la seva recuperació de les rendes màximes, i la demanda d'aquests operadors es manté en nivells prepandèmia.

A Espanya, completen les primeres posicions el Portal de l'Àngel de Barcelona (2.880 €/m2 anuals) i els carrers Preciados i Gran Via, a Madrid (amb 2.880 €/m2 l'any). Aquests tres carrers havien estat històricament els més cars de l'estat espanyol, fins que l'any passat els va desbancar per primera vegada el passeig de Gràcia.

L'informe destaca també els carrers Marqués de Larios a Màlaga (posició 7 amb 2.160 €/m2/any), Colón a València (posició 9 amb 1.500 €/m2/any), la Gran Via de Bilbao (posició 11 amb 1.440 €/m2/any), Tetuán a Sevilla (posició 12 amb 1.440 €/m2/any), Jaume III a Mallorca (posició 14 amb 1.140 €/m2/any) i la plaça de la Independencia, a Saragossa (posició 15 amb 1.020 €/m2/any).

Rànquing mundial

El rànquing global, però, continua encapçalat per la Cinquena Avinguda de Nova York com el carrer comercial més car del món, amb una renda de 20.384 euros per metre quadrat l'any. La segona posició enguany l'ocupa la italiana Via Montenapoleone, a Milà, després d'un augment del 20% a les rendes fins a situar-se en els 18.000 €/m2/any, després de desbancar la luxosa Tsim Sha de Hong Kong, que cau de la segona a la tercera posició amb unes rendes de 15.219 euros anuals per metre quadrat. El top five el completen el carrer New Bond de Londres (14.905 €/m2/any), i la parisenca Champs Elysées (11.414 €/m2/any).

Els increments en les rendes respecte a l'any passat han estat moderats de forma generalitzada, si bé és cert que, per països, hi ha diferències significatives, com el +9% dels principals carrers comercials a Espanya respecte al descens en un 14% a Finlàndia.

stats