Economia 02/09/2019

L’impuls del comerç electrònic apunta a un rècord històric d’inversió

Un informe indica que al conjunt de l’Estat es podria tornar a batre el rècord històric d’inversió en actius logístics i arribar als 1.600 milions d’euros

Xavier Grau
2 min
L’impuls del comerç electrònic apunta a un rècord històric d’inversió

Barcelona“L’increment del consum i l’e-commerce està repercutint directament en la necessitat de comptar amb noves plataformes d’emmagatzematge i distribució, cosa que està provocant que actualment es registrin els màxims nivells de contractació i inversió en espais logístics”. Així veu el sector la consultora BNP Paribas en el seu últim informe.

Un informe que indica que al conjunt de l’Estat es podria tornar a batre el rècord històric d’inversió en actius logístics i arribar als 1.600 milions d’euros. La inversió en el sector no la impulsa només la forta demanda, sinó també les atractives rendibilitats que ofereixen aquest tipus d’actius.

“Si al bon comportament de la demanda hi sumem les atractives rendibilitats que en aquest moment ofereix el sector en comparació amb d’altres de més tradicionals, el mercat logístic se situa en el punt de mira de tot tipus d’inversors.

Una altra consultora, Savills Aguirre Newman, assegura que les rendibilitats “es mantenen a l’alça i ofereixen un retorn d’entre el 5,25% i el 7% en funció de la zona i l’actiu” a Barcelona i els seus voltants.

La directora del departament de logística d’aquesta consultora, Gloria Valverde, indica que s’ha constatat l’escassetat d’actius que s’ajustin a les necessitats de la demanda que preferentment vol instal·lar-se en la primera corona de Barcelona. Això, explica, ha portat a l’ocupació de naus ja construïdes en les quals els propietaris inverteixen per adaptar-les a la normativa i les necessitats actuals. Aquesta tendència també l’ha detectat una altra consultora immobiliària, Cushman & Wakefield.

Malgrat que creix la inversió en naus logístiques, la contractació -metres quadrats llogats- va baixar en el primer semestre d’enguany. La contractació va vorejar els 350.000 metres quadrats, amb un descens d’entre el 6% i l’11% segons els informes de les diferents consultores.

Cap als 500.000 m( 2)

Un descens que s’atribueix a l’absència aquest any d’operacions de superfícies tan grans com l’anterior, quan Vente Privee va llogar 48.000 metres quadrats a la Bisbal del Penedès o Amazon 30.000 metres quadrats a Martorelles. Però la contractació a finals d’any es preveu superior al mig milió de metres quadrats a l’àrea de Barcelona, segons BNP Paribas.

stats