Economia 22/09/2016

Indústria obre expedient sancionador a Seat pel cas Dieselgate

La filial de Volkswagen és l'única del grup alemany que té homologacions fetes a Espanya de vehicles que portaven el motor trucat

Ara
1 min
El comitè executiu de Seat a la presentació de resultats a Martorell

BarcelonaEl govern espanyol ha obert un procediment sancionador a Seat, filial del consorci Volkswagen, pel cas de manipulació dels motors dièsel que ha reconegut l'empresa alemanya. El ministeri d'Indústria, Energia i Turisme ha confirmat a Europa Press que l'expedient obert avançarà en paral·lel a les actuacions penals en marxa als tribunals per aquest escàndol.

El Dieselgate es va destapar ara fa un any, quan les autoritats mediambientals de Califòrnia van desvelar que Volkswagen havia manipulat el 'software' d'alguns motors dièsel per tal d'amagar les emissions contaminants reals. El programari alterava en concret les emissions d'òxids de nitrogen (NOx).

El ministeri obre expedient a Seat, que és l'única marca del consorci alemany que té homologacions fetes a Espanya. El cas de les manipulacions de motors afecta 700.000 cotxes del parc espanyol de les marques Seat, Volkswagen, Audi i Skoda.

Seat ja ha presentat al·legacions a aquest expedient, que pot derivar en sanció, i assegura que el govern espanyol les està estudiant.

stats