Economia 09/10/2012

L'Eurogrup anima Rajoy a continuar amb les reformes

Jean-Claude Juncker exigeix continuar "amb l'estratègia de consolidació fiscal" per complir amb els objectius de dèficit. L'FMI viatjarà a Madrid la propera setmana per fer el primer exercici de control del rescat a la banca

Acn
2 min
SUPERVISIÓ DELS COMPTES 
 El ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, parla amb el seu homòleg espanyol, Luis de Guindos.

LuxemburgEl president de l'Eurogrup, Jean Claude Juncker, ha tornat a elogiar el programa de reformes aprovat pel govern espanyol perquè "va en la línia de les recomanacions de la Comissió Europea i, en alguns punts, fins i tot més enllà". Exigeix, però, continuar amb l'estratègia de consolidació fiscal per complir amb els objectius de dèficit.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Juncker ha assegurat que no s'ha parlat d'un pla de rescat per a Espanya: "No era un element del debat". A partir d'aquest dilluns ja està operatiu el Mecanisme Europeu d'Estabilitat (Mede), i a finals de la propera setmana un equip de l'FMI viatjarà a Madrid per fer el primer exercici de control del rescat a la banca. L'Eurogrup també ha confirmat que el programa de recapitalització de la banca continua en marxa: el primer tram d'ajuda es pagarà al novembre, segons ha confirmat el director gerent del Mede, Klaus Regling. La directora gerent de l'FMI, Christine Lagarde, ha anunciat que a finals de la setmana que ve el seu equip viatjarà a Madrid per fer el primer exercici de control del programa.

L'eurocomissari d'Afers Econòmics i Monetaris, Olli Rehn, ha assegurat que la creació del Mede "és una fita a l'eurozona", i ha volgut dirigir-se especialment a aquells "que han dubtat de la determinació de la zona euro per prendre accions davant la crisi". "Fa dos anys i mig no teníem cap instrument a la nostra disposició per oferir assistència financera". Rehn considera que aquest serà un instrument "que actuarà com a tallafocs per estabilitzar el mercat".

A la reunió de l'Eurogrup celebrada aquest dilluns a Luxemburg també s'ha parlat de Portugal i Grècia. En relació amb Portugal, s'ha confirmat que es desemborsarà el següent tram d'ajuda, 3.200 milions d'euros, dels quals 1.500 milions corresponen a l'FMI. Pel que fa a Grècia, l'Eurogrup qualifica els esforços del poble grec "d'admirables", però insten el govern a tancar amb la 'troica' el nou programa pressupostari per a aquest any i el vinent.

stats