Publicitat
Publicitat

L'economista García Montalvo: "Tenim uns ministres que són bombers piròmans: encenen focs però no saben com els apagaran"

El professor de la UPF acusa De Guindos i Montoro a RAC1 de "posar pedaços" i no resoldre la situació dels bancs espanyols

El professor d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra José García Montalvo ha recomanat no mirar "cada minut" la prima de risc per no estressar-se més del compte, però ha admès que el nou rècord d'aquest matí "és molt mala notícia". En declaracions a RAC1, García Montalvo n'ha acusat els ministres Guindos i Montoro i ha dit: "Tenim uns ministres que són bombers piròmans: encenen focs però no saben com els apagaran". L'economista ha carregat directament contra el ministre d'Economia: "Quan De Guindos inicia el segon sanejament del sistema financer, segur que hi ha crèdits sans que no són tan sans, però si ell mateix en desconfia, quina confiança pot donar als altres?" "I un cop has dit que hi ha tants crèdits que no són sans, has de dir com t'ho faràs per resoldre-ho". "Posant pedaços acabarem pagant molt més", ha conclòs.

García Montalvo ha descartat una intervenció immediata del BCE per relaxar l'increment de la prima de risc. "Amb Grècia es van comprar molts bons i no ha sortit bé; no és una bona solució", ha dit. Amb tot, discrepa de l'economista nord-americà Paul Krugman i creu que Espanya és lluny de la situació grega.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT