Economia 19/09/2016

La justícia europea reconeix el dret dels treballadors temporals a rebre la mateixa indemnització que els fixos

La sentència del Tribunal de Luxemburg assenyala que el sistema espanyol és discriminatori per als que no són indefinits

Efe
1 min
Una manifestació d'estudiants amb referències explícites a la feina i l'educació.

BarcelonaEl Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha sentenciat aquest dilluns que Espanya no pot discriminar en les indemnitzacions per acomiadament els treballadors fixos i els temporals, de manera que a partir d'ara els treballadors de totes dues categories han de rebre una compensació econòmica de 20 dies per any treballat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La sentència exigeix als tribunals espanyols que reconeguin ambdós tipus de treballadors per igual, mentre que la norma vigent a l'Estat fins ara estipula que la indemnització per als que tenen un contracte temporal ha de ser d'entre 8 i 12 dies de sou per any treballat, o res en cas que siguin interins.

"El simple fet que aquest treballador hagi prestat els seus serveis en virtut d'un contracte d'interinitat no pot constituïr una raó objectiva que permeti justificar la negativa a que aquest treballador tingui dret a la dita indemnització", sosté la sentència que no admet apelació.

Així, l'alt tribunal dóna la raó a una treballadora del Ministeri de Defensa, Ana de Diego Porras, i conclou que la interpretació jurídica de les indemnitzacions als interins és també aplicable als temporals.

"Pel que fa a les condicions laborals, no es podrà tractar els treballadors amb un contracte de duració determinada d'una manera menys favorable que als fixos, pel simple fet de tenir un contracte de durada determinada", diu la sentència, amb data del 14 de setembre.

Els magistrats europeus consideren que la legislació espanyola s'oposa a la clàusula 4 de l'Acord marc sobre la feina de durada determinada, que figura a l'annex d'una directiva de 1999.

stats