EMPRESES
Economia 19/01/2012

Kodak suspèn pagaments per reorganitzar els seus negocis

El gegant de la indústria fotogràfica fa mesos que arrossega dificultats i en el darrer any la companyia s'ha depreciat a la borsa un 91%

Efe
1 min

Nova YorkLa centenària empresa fotogràfica Eastman Kodak ha demanat concurs voluntari de creditors en un jutjat de Nova York per reorganitzar el seu negoci, segons ha informat l'empresa en un comunicat a la seva pàgina web.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia confia a guanyar temps així per enfortir la liquiditat, tant als EUA com a l'exterior, resoldre la situació financera i concentrar-se en els negocis més competitius per superar aquests moments delicats.

Kodak, fundada el 1888, ha concentrat inversions en l'àrea digital els darrers anys, ja que aquest negoci aporta el 75% dels ingressos, segons dades del 2011.

Des de la seva seu a Rochester, Nova York, l'empresa defensa tenir capacitat pr operar el negoci i prestar serveis als clients "amb normalitat" durant el temps que duri el concurs.

El consell d'Administració, amb l'espanyol Antonio Pérez al capdavant, ha defensat aquest pas per garantir el futur d'una companyia històrica.

L'empresa te compromès un crèdit de 950 milions d'euros amb Citigroup a tornar en 18 mesos, tot i que ara haurà de ser el jutge qui autoritzi aquesta línia de finançament.

Les filials de fora dels Estats Units no estan subjectes a aquests procediments judicials i compliran totes les obligacions amb els proveïdors, ha subratllat Kodak.

La notícia de la suspensió de pagaments no agafa per sorpresa els mercats, que ja comptaven amb el rumor des de feia mesos. Això va fer que el dia 4 de gener les accions de Kodak s'enfonsessin un 30% fins a cotitzar a 46 cèntims de dòlar.

En els darrers dotze mesos, la depreciació de la multinacional ha arribat al 91,53%.

stats