Preus
Economia 16/02/2024

L'Índex del Preu de l'Amor: Barcelona és una de les ciutats més cares del món on tenir una cita

Una nit romàntica a la ciutat costa uns 460 dòlars aproximadament

The Economist
2 min
Una parella durant una cita  romàntica en un restaurant

Ara fa un parell de dies gran part del món celebrava el dia dels enamorats, una data que molts tenen marcada en el calendari. Però, un cop arribats a una cita, hi ha diferents anècdotes amb què un pot presumir per quedar com tot un expert. Per tant, si us falten temes de conversa, aquí en teniu uns quants: ¿sabíeu que es creu que Sant Valentí es remunta als luxosos rituals de fertilitat de l'Antiga Roma? ¿Tenies constància que l'Iran va prohibir qualsevol celebració del dia dels enamorats el 2011 per por que es difongués el comportament promiscu d'Occident? I també alguna dada: la Federació Nacional de Minoristes dels Estats Units va calcular que, aquest 2024, cada nord-americà gastaria uns 186 dòlars en la seva cita de Sant Valentí.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ara bé, hi ha mil factors que influeixen en aquesta xifra: la principal, la ciutat en la qual ens trobem. És per això que el The Economist ha decidit crear el seu propi Índex del Preu de l'Amor (IPA). Amb aquest índex aconseguim classificar les ciutats més cares del món on passar una nit romàntica. Els preus recollits sorgeixen del que costaria a cada lloc tenir una cita que segueixi el següent pla: començarem la nit prenent unes copes en un hotel elegant; a posteriori, mantindrem un sopar fastuós de dos plats. La nit s'acabarà anant a veure una pel·lícula al cinema, agafant un taxi i, per finalitzar, demanant una bona ampolla de vi. Cal destacar que els preus recopilats estan pensats per a expats o viatgers de negoci, no en enamorats locals que busquen un pla més tradicional i arrelat.

Així doncs, hem trobat una nova dada perquè la puguis comentar a les teves cites: sabies que el lloc més car del món on celebrar una trobada romàntica és Shanghai? Segons les dades calculades per l'IPA, tenir una cita en aquesta ciutat costa aproximadament 600 dòlars, cosa que surt a 300 dòlars per cap. A Europa, la ciutat més cara on sortir en parella és París, on la nit et pot arribar a valdre uns 500 dòlars. En canvi, a Amèrica, com era d'esperar, la líder de preus és Nova York (567 dòlars la nit).

Barcelona és una de les ciutats que apareixen en el top 15 del món. Concretament, se situa l'onzena del rànquing. A més, si acotem a només el continent europeu, Barcelona se situa com la quarta més cara. L'Índex del Preu de l'Amor assegura que una cita a Barcelona que compleixi tots els passos esmentats prèviament pot arribar a valdre uns 460 dòlars. Madrid, en canvi, se situa la 29a de la classificació.

La ciutat més barata del món on mantenir la cita en qüestió és Damasc. Allà, la nit ens sortiria per menys de 8 dòlars. Una ganga. Val a dir, però, que aquests preus han augmentat molt en els últims cinc anys. En concret, el preu mitjà de l'amor a les quinze primeres classificades ha augmentat un 10% des del 2019. Ara bé, la ciutat on més ha crescut aquest índex és la capital de Veneçuela, Caracas.

Estem segurs que totes aquestes dades et serviran per ocupar els silencis incòmodes de la teva pròxima cita. (No ens responsabilitzem si un és abandonat abans de les postres.)

stats