Fiscalitat
Economia Macroeconomia 29/06/2023

Aquesta és la llista dels grans morosos de la Hisenda catalana

L'antic propietari d'un bingo de Badalona es manté com el principal deutor, amb més de 10 milions d'euros

ARA
2 min
Imatge de la seu de l'Agència Tributària de Catalunya

BarcelonaUn total de 41 persones físiques i jurídiques mantenien un deute de 73,8 milions d'euros amb l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) fins al 31 de desembre del 2022, segons es desprèn de la nova llista anual publicada aquest dijous per l'organisme.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Al capdavant de la llista de deutors hi continua l'empresa Playbadalona SA, que és l'antiga propietària d'un bingo a Badalona, amb més de 10 milions d'euros pendents. La següent societat que acumula més deutes amb l'administració catalana és REC Madral Companyia d'Aigües SA, de Maçanet de la Selva, amb 7,5 milions d'euros. Entre les companyies amb més deute també hi ha Riera de Cabanyes Companyia d'Aigües, amb 6,8 milions d'euros.

Pel que fa a les persones físiques, destaca Montserrat Unanue Navarro, amb 3,1 milions d'euros, i Victor Juan Fontfreda, amb 2,3 milions d'euros. Tots dos ja apareixien a la relació de morosos del 2021. En canvi, han desaparegut del rànquing dues germanes que havien encapçalat la llista en els dos anys anteriors, María Carmen i María del Mar Ballbé Anglada, i que sumaven un deute de més de 3,5 milions d'euros cadascuna.

El document d'enguany inclou les persones deutores fins al darrer dia de l'any passat i no les actuacions posteriors. En comparació amb el 2021, el nombre de deutors i la quantitat pendent ha baixat: aleshores eren 51 deutors que sumaven un import total de 88,5 milions d'euros, mentre que ara aquestes xifres s'han reduït fins als 41 deutors i 73,8 milions. La llista recull els deutes i sancions tributàries pendents de pagar a la Hisenda pública catalana i que fan referència a tributs propis o cedits.

Grans deutors amb la Hisenda catalana

Entre les societats que tenen deutes pendents amb l'Agència Tributària de Catalunya també hi figuren Moramar SA, amb un deute de 3,3 milions d'euros; Recreativos Caballero SL, amb 2,3 milions d'euros; Ibupe Rehabilitació SA, amb 1,6 milions d'euros, o Comunitat d'Aigües SL, amb 1 milió d'euros, entre d'altres.

Entre les persones físiques també hi ha Nancy Janneth Suárez Caceres i Enrique Trave Valls, amb 2,4 milions d'euros cadascú; Luis Ventura Elias, amb 1,5 milions d'euros; Francisco Vicente Ros, amb 1,4 milions d'euros, o Natividad Casanovas Solandes, amb 1,3 milions d'euros. Com a personatge destacat, encara figura a la llista Carlos César Areces Fuentes, un dels quatre nebots del fundador dels grans magatzems El Corte Inglés Ramón Areces, amb un deute de 918.877 euros amb l'ATC.

stats