Moda

Marta Ortega, una hereva acostumada que tothom l'escolti

La clau de l'èxit del seu predecessor, Pablo Isla, és que s'ha rodejat d'un bon equip

2 min
Un pis búnquer per a Marta Ortega

BarcelonaEl primer que diuen els que la coneixen és que, igual que el seu pare i la seva mare (Flora Pérez), Marta Ortega (Vigo, 1984) és una dona amb caràcter, un tret clau per presidir un transatlàntic com el grup Inditex. Graduada en ciències empresarials i la petita de tres germans, les moltes hores que ha dedicat a l'esport, sobretot a l'hípica, també l'han convertit en una persona "lluitadora", de les que no tiren la tovallola a la primera. Ara bé, fonts pròximes al grup també deixen clar que és una dona que "mai ha tingut cap problema a la vida" i que està acostumada que tothom l'escolti. "Només escolta gent de cert estatus, i quan es cansa d'una conversa no té cap problema en agafar el mòbil i començar a xatejar", afegeixen.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A diferència del seu pare, l'acabada de nomenar presidenta d'Inditex "no ha baixat mai a galeres". Amancio Ortega, asseguren aquestes fonts, coneix molt bé totes les parts del negoci perquè va començar des de baix, cosa que no ha fet la seva filla, que va entrar a treballar al grup Inditex fa quinze anys i ha passat per diferents àrees, com la de vendes —en una breu etapa com a dependenta– o la disseny. Està casada amb Carlos Torretta, fill del dissenyador, Roberto Torretta, i que fa dos anys també va començar a treballar per al grup que ara dirigeix la seva dona.

La mà dreta d'Amancio Ortega

El seu predecessor, Pablo Isla (Madrid, 1964), té un perfil molt financer i discret. Casat i tercer de quatre germans, és llicenciat en dret per la Universidad Complutense de Madrid (1987) i advocat de l'Estat. De fet, va ser el número u de la seva promoció, la del 1988. Del 1992 al 1996 va ser director dels serveis jurídics del Banco Popular i posteriorment va ser nomenat director general del Patrimoni de l'Estat al ministeri d'Economia i Hisenda. Abans d'arribar a Inditex, i durant cinc anys, va ser president del grup Altadis. Un amic d'Amancio Ortega el va recomanar, i aquesta última dècada ha estat sent el president del grup. "En el seu moment va ser una aposta arriscada, perquè no venia del món de la moda", expliquen les fonts. La seva clau de l'èxit —afegeixen— és que s'ha rodejat d'un equip molt bo i que "tenia carta blanca" per part d'Amancio Ortega. Ha sigut el mateix Ortega el que ara li ha demanat que faciliti el relleu de la presidència d'Inditex a la seva filla.

stats