Economia 22/09/2016

Merlin tanca la compra dels parcs logístics de Saba per uns 150 milions

La companyia catalana es concentra en el negoci d'aparcaments

Xavier Grau
2 min
Saba es concentra en el negoci dels aparcaments.

BarcelonaLa companyia de gestió d'aparcaments Saba, participada per Criteria Caixa, Juan Abelló a través de la societat Torreal i Proa Capital han tancat un acord amb la socimi Merlin Properties per vendre-li la filial de parcs logístics en una operació que rondaria els 150 milions d'euros, segons fonts del sector immobiliari.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un comunicat, Saba, que no ha precisat l'import de la venda, ha aclarit que l'operació inclou les participacions en els següents parcs logístics: CIM Vallès (Santa Perpètua de Mogoda, Barcelona), Lisboa Nord, Parc Logístic de la Zona Franca, a Barcelona; Sevisur, a la zona d'activitats logístiques de Sevilla, i Arasur, a Àlaba.

Aquesta mateixa setmana la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) va donar llum verda a l'operació, que es preveu que es formalitzi en les pròximes setmanes. La companyia d'aparcaments justifica la venda venda pel seu objectiu de reordenar la seva cartera d'actius per concentrar-se i créixer en l'activitat d'aparcaments.

De fet, des del 2011 aquest grup ha invertit 482 milions d'euros a reforçar-se en el negoci dels aparcaments i ha venut les seves participacions en el sector logístic. A banda de la venda confirmada aquest dijous a Merlin, la socimi ja va comprar fa un any el 32% que Saba tenia a Cilsa, la companyia que explota la zona d'activitats logístiques (ZAL) del port de Barcelona, per 50 milions d'euros. Saba també es va vendre el setembre de l'any passat la zona d'activitats logístiques de Tolosa de Llenguadoc, a França, per 23 milions d'euros.

La compra dels parcs logístics per part de Merlin es produeix en ple procés de fusió de la socimi amb Metrovacesa, que donarà lloc a la primera immobiliària patrimonialista cotitzada de l'Estat. Merlin suma amb aquesta operació uns 350.000 metres quadrats nous de superfície logística. Els actius logístics tindran un pes del 9% en la seva cartera, i el gruix dels actius seran les oficines, amb un 48% del total, un 22% seran locals comercials i un 19% centres comercials.

Els grans bancs tornen a coronar-se com a reis del totxoEl negoci dels parcs logístics va aportar un 14% dels ingressos de Saba l'any passat, per un 86% dels aparcaments, negoci en el qual Saba té presència a Espanya, Itàlia, Portugal i Xile.

stats