Economia 15/12/2019

Més de la meitat de la superfície logística catalana del 2020 ja està llogada

Així ho constata un estudi de la consultora immobiliària Savills Aguirre Newman

X.g.
1 min
Magatzem d'Amazon de Barcelona

BarcelonaL’elevada demanda dels operadors logístics i la falta d’oferta, sobretot a la primera corona metropolitana, fa que el 59% de la superfície logística que sortirà al mercat l’any que ve a Catalunya ja estigui prellogada, segons constata un estudi de la consultora immobiliària Savills Aguirre Newman.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per a la presidenta de la consultora a Barcelona, Anna Gener, cal buscar solucions, perquè la situació d’escanyament no només afecta el sector immobiliari, “sinó també la resta del sector empresarial de Catalunya i el creixement del comerç electrònic”. Per als promotors immobiliaris del sector logístic la situació no és dolenta, perquè la falta d’oferta i l’alta demanda estan millorant la rendibilitat del seu negoci. Una de les solucions passa per reciclar antics terrenys industrials per convertir-los en logístics, explica Juan José Vera, vicepresident d’operacions de la promotora Montepino, que acaba d’entrar a la zona de Barcelona amb dos projectes a Castellbisbal, en uns antics terrenys industrials de Celsa, i un més a Sant Esteve Sesrovires.

Els operadors són partidaris de modificar la legislació per facilitar els canvis d’usos industrials a logístics. “L’administració ha ser més flexible i adaptar-se a les necessitats del sector”, diu Cristian Oller, director a Espanya de Prologis.

Més inversió i preus més alts

La situació està creant més interès dels inversors per Catalunya i no només en grans plataformes, sinó també en altres models lligats al comerç electrònic, com la logística urbana. El preus, de 7 euros al mes per metre quadrat en les millors zones, han pujat un 33% des del 2013.

stats