Economia 28/02/2014

Moody's millora la nota de Catalunya, però el seu deute continua considerant-se bo porqueria

L'agència de qualificació apuja un esglaó la nota de Catalunya. La majoria de comunitats segueixen l'increment de la nota del deute sobirà d'Espanya per sobre del bo porqueria

Efe
1 min
Moody's

BarcelonaL'agència de qualificació Moody's apuja un esglaó la nota de Catalunya, encara que segueix considerant bo porqueria el deute sobirà de la comunitat, com una inversió de caràcter especulatiu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Catalunya, que tenia la qualificació creditícia del Ba3, millora una mica i ara se situa a Ba2 –a dos esglaons de deixar de ser bo porqueria–, mentre que la ciutat de Barcelona també millora un grau i passa a tenir la mateixa nota que Espanya (Baa2), equivalent a un aprovat.

En total, Moody's ha apujat entre un i dos esglaons la nota del deute sobirà del País Basc, Castella i Lleó, Galícia, Madrid, Extremadura, Andalusia, Castella-la Manxa, Múrcia i el País Valencià, a més de Catalunya. Aquesta millora segueix l'increment de la nota del deute sobirà d'Espanya de divendres passat, que va elevar de Baa3 a Baa2, i va situar dos esglaons per damunt del bo porqueria.

Després d'aquest augment, el País Basc torna a quedar per damunt d'Espanya, i Galícia, Madrid, Castella i Lleó i la ciutat de Barcelona passen a tenir la mateixa nota. Centrant-se en el País Basc, l'agència defensa la seva decisió en el fet que l'autonomia compta amb un règim fiscal propi, fet que li dóna "suficient resistència" davant dels riscos crediticis que puguin afectar l'Estat.

Moody's espera que la reforma fiscal que es durà a terme el 2014 "donarà lloc a un augment significatiu en la seva recaptació tributària".

stats