Economia 13/12/2019

El neobanc català Bnc10 tanca una ronda d’inversió d’1 M€

Bnc10 es va llançar a finals de setembre i des d’aleshores el seu conseller delegat, Albert Llorens, assegura a l’ARA que ja superen els 10.000 clients registrats

Paula Solanas
2 min
El neobanc català Bnc10 tanca una ronda d’inversió d’1 M€

El primer neobanc de capital català comença a agafar embranzida. La plataforma financera Bnc10 ha signat aquest mes de desembre una ronda pont de finançament d’un milió d’euros amb més d’una cinquantena d’inversors per accelerar el creixement de l’aplicació. Els neobancs són una nova fornada d’entitats 100% digitals que volen guanyar terreny a la banca tradicional amb serveis molt enfocats a les generacions joves i amb la promesa d’eliminar el cost de les comissions. Un dels usos més habituals és durant els viatges a l’estranger, perquè aquestes aplicacions ofereixen targetes per evitar els recàrrecs en el canvi de divises.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Bnc10 es va llançar a finals de setembre i des d’aleshores el seu conseller delegat, Albert Llorens, assegura a l’ARA que ja superen els 10.000 clients registrats. L’aplicació es va gestar durant catorze mesos i permet crear un compte bancari gratuït amb un número IBAN espanyol, al qual es poden transferir diners amb la targeta d’un altre compte. També en tenen una de pròpia de prepagament, que ofereix la possibilitat de fer tres retirades d’efectiu gratis al mes a l’estranger per un màxim de 500 euros.

“La banca tradicional està patint una crisi de confiança i de model. Nosaltres tenim una estratègia sense costos ni oficines i podem aportar valor afegit sense comissions amagades”, explica Llorens. En aquest sentit, apunta que l’empresa vol simplificar la gestió de les finances personals i incorporar també funcions per estalviar i invertir. Bnc10 competeix amb els neobancsestrangers que han aterrat a Espanya els últims anys, com l’alemany N26 i el britànic Revolut, a més del madrileny Bnext.

Objectiu: 100.000 clients el 2020

L’empresa té una plantilla d’una quinzena de treballadors i aspira a assolir una facturació d’un milió d’euros l’any vinent, així com superar els 100.000 clients. A més, de cara al 2020 Bnc10 vol negociar una ronda de finançament més gran i amb fons d’inversió internacionals per fer un salt més enllà del mercat català. Actualment el projecte està secundat per una xarxa de business angels, entre els quals hi ha Manel Vallet, de la família propietària de Catalonia Hotels, que també ocupa el càrrec de president executiu de la companyia.

stats