Economia 27/04/2015

Nou imputat a l'Ajuntament de Súria pel cas de les mines d'Iberpotash

Es tracta del secretari municipal que va assistir al ple en què es van aprovar les obres per fer una rampa minera sense tenir el permís urbanístic

Acn
1 min
La polèmica explotació d’Iberpotash a Súria, en una fotografia feta l’any 2012.

SúriaEl Jutjat de Manresa ha imputat el secretari accidental municipal del ple de Súria del gener del 2012 en el cas d'Iberpotash. Amb aquesta ja són vuit els imputats pel cas, un dels quals és l'actual batlle i candidat a de CiU a les municipals, Josep Maria Canudas.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'imputat era el secretari accidental durant el ple en què es va signar el permís d'obres per obrir una pista forestal d'accés a la minera sense disposar de la llicència urbanística corresponent.

L'escrit assegura que hi ha "indicis suficients" que l'arquitecte i el secretari municipal també "van cometre un delicte continuat sobre l'ordenació del territori". També s'apunta que els acords de la Junta de Govern Local atorgant les llicències municipals "es van adoptar sense cap objecció per part del secretari municipal imputat, tot i que tenia l'obligació d'alertar que aquelles llicències no es podien atorgar".

El cas d'Iberpotash a Súria es remunta al desembre de 2013, quan es va presentar una denúncia acusant l'Ajuntament de Súria d'haver permès a Iberpotash començar les obres de construcció de la rampa de la mina sense llicència urbanística.

Segons la resolució a la qual ha tingut accés l'ACN, el Fiscal considera que "hi ha indicis suficients per considerar que es va cometre un delicte continuat sobre l'ordenació del territori". Les CUP també s'hi van personar com a acusació particular.

stats