Economia 28/11/2018

El turc Onur Genç, nou conseller delegat del BBVA

El director de la filial als EUA substitueix Carlos Torres, que passarà a ser president del banc

Ara
2 min
El nou conseller delegat del BBVA, Onur Genç.

BarcelonaEl consell d’administració del BBVA ha aprovat aquest dimecres el nomenament del directiu turc Onur Genç com a nou conseller delegat. Fins ara Genç era el conseller delegat de BBVACompass, la filial de l’entitat financera als Estats Units. El directiu serà el successor en el càrrec de Carlos Torres, que passarà a ser president del BBVA en substitució de Francisco González. El banquer va anunciar el setembre passat que deixava l’entitat d’origen basc després de 18 anys.Aquest traspàs es farà efectiu el 31 de desembre del 2018, quan el banc completarà la successió.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

BBVA considera que Genç, de 44 anys, és el conseller delegat “idoni” per seguir avançant en la seva estratègia i impulsar la transformació de totes les seves franquícies, generant valor per a tots els grups d’interès, des dels accionistes, passant pels clients i els empleats. El directiu va entrar a Garanti –el banc turc propietat del BBVA– el 2012 com a vicepresident executiu responsable de banca minorista i, el 2015, va ser nomenat conseller delegat adjunt del banc turc, assumint també la responsabilitat de banca majorista.

Precisament, Turquia ha estat un dels lastres en els últims resultats financers del BBVA. Aquest estiu les accions del banc van caure més d’un 8% per l’impacte de les tensions entre Erdogan i Trump, així com la crisi de la lira turca. En pocs dies, l’entitat va arribar a perdre més de 3.260 milions d’euros de capitalització a la borsa espanyola.

Tot i els problemes a Turquia, en els últims anys el BBVA ha fet una aposta forta pel negoci de la banca digital. Aquest rumb també s’ha vist en l’elecció de Carlos Torres com a sucessor del banquer Francisco González. El pròxim president del banc és un dels pioners de les finances online aEspanya i havia estat fundador d’un portal per calcular l’import de les hipoteques.

stats