Economia 15/10/2018

Alemanya ordena la revisió de 100.000 cotxes d'Opel per sospites de frau en les emissions

La policia escorcolla les oficines buscant un presumpte programari per camuflar emissions

Ara
1 min
Motor 1.6 CDTi Ecotec

BarcelonaL'Oficina Federal de Vehicles Motoritzats d'Alemanya (KBA) ha ordenat a Opel la revisió de 100.000 vehicles dièsel per sospites de frau en les emissions.

L'organisme regulador, que depèn del ministeri de Transport alemany, ha exigit la revisió dels vehicles després de trobar un dispositiu d'apagament en el sistema de control d'emissions dels cotxes. A més a més, la policia federal ha registrat avui les oficines d'Opel a les ciutats de Rüsselsheim i Kaiserslautern per confirmar l'existència d'un presumpte programari que camuflaria les emissions de gasos contaminants. El programa s'hauria instal·lat en uns 95.000 automòbils amb motor de gasoil dels models Insignia, Zafira i Cascada (Cabrio a Espanya), fabricats els anys 2012, 2014 i 2017, segons el diari 'Bild'.

La companyia, que forma part del grup francès PSA, ha confirmat la investigació policial en un comunicat en el qual també ha assegurat que tots els seus vehicles compleixen la regulació i que cooperarà "plenament" amb les autoritats.

El 2015, una altra empresa automobilística alemanya, Volkswagen, va admetre haver manipulat els motors de vehicles per amagar els nivells reals d'emissió de gasos contaminants, en l'escàndol anomenat Dieselgate. Dos anys més tard, la KBA va trobar noves irregularitats en 57.600 unitats del model Tuareg de Volkswagen.

stats