Economia 26/06/2015

Orange aconsegueix el 95% de Jazztel

La companyia de telefonia francesa pagarà un màxim de 3.400 milions d'euros si acaba per excloure Jazztel de la cotització.

Ara
1 min
Orange aspira a multiplicar per 12 els seus clients amb Jazztel

BarcelonaLa fusió entre Orange i Jazztel ja és gairebé un fet. La companyia de telefonia francesa Orange ha aconseguit que un 95% dels accionistes de Jazztel acceptin l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA), segons ha informat aquest divendres la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Aquest percentatge d'acceptació implica que Orange ha de desemborsar 3.179 milions d'euros, que podria arribar als 3.400 milions si la companyia francesa opta per excloure de borsa l'empresa espanyola i llança una oferta per les accions que falten, com va anunciar que faria si aconseguia un percentatge d'acceptació superior al 90%.

La CNMC ha explicat que l'oferta pública ha tingut un "resultat positiu" ja que l'acceptació ha estat superior al mínim que Orange s'havia marcat. L'oferta estava condicionada a una aprovació del 50% per part dels accionistes. L'oferta, però, ja comptava amb l'acceptació del president de Jazztel, Leopoldo Fernández Pujals, el conseller delegat de la companyia, José Miguel García Fernández i el secretari general, José Ortiz Martínez, que entre tots tres sumen un 15% del capital social de l'empresa i que ja s'havien compromès a acudir a la OPA.

Pel que fa al futur de Jazztel a la borsa espanyola, Orange ja va anticipar que el seu objectiu no era excloure-la de cotització, però en haver superat el 90% serà l'opció més probable. Jazztel cotitzava a l'Íbex des de l'abril del 2013, però va abandonar el selectiu a l'espera de veure la posició dels seus accionistes a la proposta de la firma francesa.

stats