Economia 26/06/2015

Orange aconsegueix el 95% de Jazztel

La companyia de telefonia francesa pagarà un màxim de 3.400 milions d'euros si acaba per excloure Jazztel de la cotització.

Ara
1 min
Orange aspira a multiplicar per 12 els seus clients amb Jazztel

BarcelonaLa fusió entre Orange i Jazztel ja és gairebé un fet. La companyia de telefonia francesa Orange ha aconseguit que un 95% dels accionistes de Jazztel acceptin l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA), segons ha informat aquest divendres la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest percentatge d'acceptació implica que Orange ha de desemborsar 3.179 milions d'euros, que podria arribar als 3.400 milions si la companyia francesa opta per excloure de borsa l'empresa espanyola i llança una oferta per les accions que falten, com va anunciar que faria si aconseguia un percentatge d'acceptació superior al 90%.

La CNMC ha explicat que l'oferta pública ha tingut un "resultat positiu" ja que l'acceptació ha estat superior al mínim que Orange s'havia marcat. L'oferta estava condicionada a una aprovació del 50% per part dels accionistes. L'oferta, però, ja comptava amb l'acceptació del president de Jazztel, Leopoldo Fernández Pujals, el conseller delegat de la companyia, José Miguel García Fernández i el secretari general, José Ortiz Martínez, que entre tots tres sumen un 15% del capital social de l'empresa i que ja s'havien compromès a acudir a la OPA.

Pel que fa al futur de Jazztel a la borsa espanyola, Orange ja va anticipar que el seu objectiu no era excloure-la de cotització, però en haver superat el 90% serà l'opció més probable. Jazztel cotitzava a l'Íbex des de l'abril del 2013, però va abandonar el selectiu a l'espera de veure la posició dels seus accionistes a la proposta de la firma francesa.

stats