Economia 01/07/2019

El fons francès PAI Partners compra Areas a Elior per 1.542 milions d'euros

Amb aquesta operació, el grup de concessions i àrees de servei tornarà a tenir la seu a Barcelona

Ara
1 min
Oscar Vela, CEO mundial d'Areas.

BarcelonaEl grup Elior ha venut la seva filial de concessions Areas al fons francès PAI Partners. L'operació per la compra d'Areas, tercer líder mundial en restauració en aeroports i estacions de servei, s'ha tancat per una quantitat total de 1.542 milions d'euros. Amb aquest canvi de propietari, Areas passa a tenir a Barcelona el seu centre d'operacions i la seu corporativa mundial, després que l'empresa s'establís a París a l'integrar-se a Elior.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa Areas tornarà a ser una companyia autònoma al ser comprada per PAI Partners. Aquesta operació arriba després que les accions del grup de càtering Elior perdessin fins a un terç del valor després de la compra d'Areas. El novembre de l'any passat, Elior va anunciar que estava estudiant vendre o segregar Areas del grup per accelerar la seva expansió empresarial.

Areas va néixer a Barcelona al 1968 i actualment és l'empresa líder en el seu sector a Espanya, França i Portugal, amb un total de 562 establiments a l'estat espanyol. La companyia té fins a 2.100 restaurants en dotze països d'Europa i Amèrica, per on passen 340 milions de clients cada any. Amb aquestes dades, l'empresa va tancar el 2018 amb uns ingressos de 1.832 milions d'euros.

El grup de restauració té una plantilla de 23.000 treballadors i fins a un 46% de la seva facturació prové dels 91 aeroports repartits entre Europa, el EUA i l'Amèrica Llatina. Un 32% dels seus ingressos provenen dels establiments de les autopistes, on Areas té 227 estacions de servei.

stats