L'impacte de la pandèmia
Economia 23/11/2021

El Palacio del Flamenco, a la venda per poc més de 168.000 euros

Les restriccions pel covid van dur a concurs l'empresa i al tancament del local

2 min
Una imatge del local quan estava en funcionament abans del covid-19.

BarcelonaUn dels locals de flamenc més coneguts de Barcelona, el Palacio del Flamenco, al carrer Balmes 137-139, ha sortit a la venda per un preu de 168.426 euros. Les restriccions per la pandèmia del covid van obligar a tancar les portes d'aquest emblemàtic local el mes de març del 2020, i ja no ha reobert. L'empresa que explotava el negoci, Beltxenea Catering SA, no va poder aguantar l'impacte i va presentar concurs de creditors. Ara, dins del procediment concursal, la unitat productiva d'aquest temple del flamenc ha sortit a la venda, amb l'autorització del jutge i l'administrador concursal, a la plataforma de liquidació d'actius concursals Asemar.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Palacio del Flamenco era un local concebut com un homenatge a Antonio Gades on tradicionalment es formaven cues de turistes per veure un espectacle flamenc. Un lloc on es podia sopar o prendre una copa i veure un espectacle. Fins i tot, si s'hi anava una mica d'hora, es podien rebre unes classes gratuïtes de ball flamenc. Pel seu escenari han passat artistes de renom com El Yiyo, Agustín Cabrera, La Popi, Inés Rubio, Juan Fernández, Raúl Ortega o Susana Escoda.

L'empresa funcionava bé abans de la pandèmia. Segons consta en les condicions de la venda, abans del seu tancament tenia 24 empleats i 16 artistes en nòmina i el negoci estava en creixement: l'any 2017 va facturar poc més de 2 milions d'euros, el 2018 més de 2,3 milions, el 2019 gairebé va arribar als 3 milions. El primer trimestre del 2020, abans de l'esclat de la pandèmia, havia facturat 354.000 euros.

Liquidació concursal

Però el tancament pel covid-19 va arrossegar l'empresa a un concurs de creditors. El local ja no ha tornat a obrir i l'empresa ha iniciat la seva liquidació dins del procediment concursal. Per això ara surt a la venda el Palacio del Flamenco com a unitat productiva. És una venda directa amb una valoració de 168.426 euros. Qui vulgui comprar aquest negoci haurà de fer un dipòsit de 10.000 euros. L'adjudicació està prevista per al pròxim 10 de gener. El valor de venda és el que ha fixat l'administrador concursal en el pla de liquidació i l'adjudicació es farà a l'oferta més alta que arribi. Si no hi hagués cap oferta o no es complissin les condicions, aquest actiu es podria posar a la venda de nou. Les condicions indiquen que qui s'adjudiqui l'empresa haurà d'acceptar l'estat físic en què es trobin els béns, sense donar opció a una revisió del preu o a la possibilitat de desistir de l'oferta, ja que totes les que arribin es consideraran irrevocables.

Tal com s'estableix als procediments concursals, el comprador no assumirà cap deute, deixant de banda la càrrega laboral i de la Seguretat Social. Segons les condicions de la venda publicada a la plataforma de la liquidació, el deute amb la Tresoreria de la Seguretat Social és de 291.000 euros, i caldrà negociar el nou contracte de lloguer amb la propietat.

stats