Economia 05/06/2019

Eines de País inclou dos vocals de Foment del Treball al ple de la Cambra

Pimec obté els altres quatre seients reservats a les patronals

Ara
2 min
El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, i el de Pimec, Josep González.

BarcelonaPimec, amb quatre vocals, i Foment del Treball, amb dos, s'han repartit aquest dimecres els sis seients del ple de la Cambra de Comerç de Barcelona reservats a les organitzacions patronals. Segons ha pogut saber l’ARA, l’elecció dels sis representants va estar dominada per la candidatura guanyadora de les darreres eleccions, la sobiranista Eines de País, que ha pogut decidir com es repartien els seients gràcies a comptar amb la majoria absoluta del ple.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així, la patronal de petites i mitjanes empreses Pimec s'ha imposat a la patronal de grans empreses Foment del Treball en l'elecció dels representants de les entitats patronals per al ple de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Segons ha informat la Cambra, dels sis representants de les patronals al plenari, Pimec n'ha aconseguit quatre, mentre que Foment només dos. Els sis representants de les patronals, juntament amb els 40 que van ser elegits per sufragi, en una eleccions que va guanyar per majoria la candidatura Eines de País, i els 14 que corresponen a les empreses que fan aportacions econòmiques més elevades a la Cambra, constituiran el plenari, que haurà d'escollir els 12 membres del comitè executiu, que està previst que presideixi Joan Canadell, d'Eines de País.

En el procés d'elecció dels representants de les patronals han votat 45 empreses del total de 54 que ho podien fer –els 40 membres escollits en les eleccions i els 14 de les empreses que paguen més–, en una votació presencial i secreta.

Per Pimec han entrat a formar part del ple de la Cambra José María Torres (Numintec), Emili Rousaud (Factorenergia), Martina Font (Font Packagin Group) i Anna de Quirós (Cobertis). Per Foment del Treball els escollits han sigut Jaume Roura (Gremi del Motor) i Anna Cornadó (Copisa).

Amb la inclusió de dos representants de Foment del Treball, Eines de País compleix, a priori, la promesa d’avaluar cada candidat individualment. Des de la llista independentista es va anunciar que, tot i tenir majoria, intentaria dur a terme una política de diàleg amb la resta de candidatures i amb els vocals de les patronals i de les empreses. No obstant, diumenge passat, la llista va emetre un dur comunicat criticant el paper del Cercle d’Economia i Foment i les seves anàlisis de l’economia catalana arran de l’1-O.

Malgrat que les dues patronals van firmar la pau amb l'acord de representativitat que van subscriure els seus presidents, Josep Sánchez Llibre (Foment) i Josep González (Pimec), no van aconseguir tancar un acord per presentar una candidatura única a la Cambra.

stats